Foto: Kent Police / SWNS / SWNS / Gareth Fuller / PA Images / Profimedia

Nasilna žena koja je mučila hrabrog dečaka Tonija Hadžela toliko da su mu amputirali obe noge, puštena je iz zatvora.

Usvojiteljska porodica malog Tonija rekla je da im je ostalo „toliko pitanja“ nakon oslobađanja okrutne biološke majke dečaka, Džodi Simpson.

Simpson (29) je zlostavljala Tonija, koji sada ima osam godina, i osuđena na 10 godina zatvora 2018. godine.

Ona je zatvorena zajedno sa svojim partnerom Entonijem Smitom nakon suđenja na sudu u Mejdstonu u Kentu u februaru 2018.

Oboje su osuđeni za okrutnost prema deci i nanošenje ili dozvoljavanje teških telesnih povreda.

Foto: Facebook / SWNS / Profimedia

‘Tonijev zakon’ je od tada povećao maksimalne zatvorske kazne za one koji nanose ili dozvole fizičku štetu detetu.

Simpsonova je trebalo da bude puštena u avgustu prošle godine, ali je ministar pravde Dominik Rab uskočio da blokira njeno puštanje.

Njen slučaj je predat Apelacionom sudu i Simpson je jutros dobila sudsku bitku.

Usvojiteljka dečaka, Paula Hudgel (55) rekla je: „Bilo je potpuno neočekivano. Nismo imali pojma da se održava odluka ili saslušanje. Niko nam nije rekao“.

„Javili su nam da imaju loše vesti za nas i da je Simpson puštena. Uvek smo znali da će se to desiti u nekom trenutku, ali bismo voleli malo upozorenje da bismo se pripremili. Toni je jutros otišao u školu kao i obično, a sada ćemo morati da mu kažemo kada dođe kući. Nemam pojma iz kog zatvora izlazi jer ne smemo da znamo“, navodi ona.

Foto: Gareth Fuller / PA Images / Profimedia

Paula i njen suprug Mark (58) su brinuli o Toniju, a zatim ga i usvojili, nakon što su ga užasno pretukli njegovi biološki roditelji u novembru 2014. godine.

Brutalno zlostavljanje tada šestonedeljnog deteta od strane para ostavilo ga je sa brojnim prelomima ekstremiteta opasnih po život i koji su mu promenili život, te mu je otkazalo više organa i dobio je sepsu.

Njegove povrede su bile toliko zastrašujuće da su dečaku, koji sada ima osam godina, morali da amputiraju obe noge u kolenu.

Paula je dodala: „Nije joj dozvoljeno da nas kontaktira ili dođe u Kent“.

Simpsonova je zatvorena zajedno sa svojim partnerom Entonijem Smitom, kome je sada navodno rečeno da bi uskoro mogao da bude pušten u svetlu slučaja njegovog bivšeg partnera.

PROČITAJTE JOŠ:

Smit i Simpson dobili su po 10 godina zatvora, ali je trebalo da budu pušteni prošle godine. Rab je blokirao oslobađanje u skladu sa novim ovlašćenjima datim često kontroverznim Zakonom o policiji, kriminalu, kazni i sudovima.

Simpsonovi advokati rekli su da je pravno osporavanje nezakonito.

Daleko od užasa onoga što mu se dogodilo kad je bio beba, Tonijeva priča je bila ništa drugo do izuzetna.

Foto: Kent Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Hrabri dečak je prikupio više od 1,7 miliona funti tokom lokdauna za Dečju bolnicu Evelina u Londonu. Toni je u bolnici naučio da hoda na svom prvom paru protetskih nogu.

Takođe je bio dobitnik nagrade Dejli Miror Ponos Britanije i u njegovo ime osnovana je fondacija za pomoć deci sa traumom.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Tajlandu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar