Foto: Privatna arhiva

Policija je danas otkrila da je ubeđena da je nestala majka dvoje dece, Nikola Buli pala u reku Vajr u tragičnoj nesreći, ali policajci je tek treba da je pronađu dok pretražuju područje reke.

Načelnik policije u Lankaširu u Britaniji, Sali Rajli, rekla je da su detektivi „sigurni da nestala majka dvoje dece nije napustila obalu reke u Sent Majklu na Vajru i da „ovo nije sumnjiv, već tragičan slučaj nestale osobe“.

Rajli je otkrila da pokušavaju da sastave „prozor od deset minuta u kojem ne mogu da objasne njeno kretanje“ – od kada je poslednji put Nikola viđena u 9.10 ujutru prošlog petka, pa sve do trenutka kada je njen telefon spušten na klupu u 9.20.

Foto: Facebook/Nicola Jane Bulley

Ona je rekla: „Verujemo da je ostala na obali reke. Naša radna hipoteza je da je ona iz nekog razloga, nažalost, pala u reku. Nema nikakvih dokaza da postoji bilo šta sumnjivo u vezi sa njenim nestankom ili bilo kakvom umešanošću treće strane u njen nestanak“.

Istekla je da su „spekulacije inače uznemirujuće“ za porodicu nestale žene.

Rajli je opisala pretragu reke Vajr i oblasti oko Svetog Majkla na Vajru u Lankaširu koja traje od prošlog petka ujutru. Stručni timovi, podvodni dronovi i stručnjaci za plimu i oseku love duž 10 milja vodenog dela do mora i uzvodno.

Gospođa Rajli je rekla na konferenciji za novinare: „Nismo pronašli Nikolu – ali naša potraga se nastavlja. Koliko god možemo da budemo sigurni, verujemo da nije napustila tu oblast“. Istakla je da su policajci proverili sve dostupne snimke nadzornih kamera, ali da su i dalje zainteresovani za snimke kamere za područja koja nisu pokrivena kamerama.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Rajli je takođe odala počast njenoj očajnoj porodici koja je zbog njenog nestanka pre nedelju dana dovedena u „pravu agoniju“, ali pokazuje veliko „dostojanstvo“ i „snagu“.

Ranije danas, Nikolin partner Pol Ansel rekao je da „ne može da shvati“ kako je ona nestala, i rekao da je njegov fokus bio na tome da ostane jak za njihove dve ćerke. Dodao je: „Nikada, nikada nećemo izgubiti nadu, naravno da nismo, ali kao da je isparila. To je jednostavno suludo“.

Rajli je rekla da je nesrećnu ženu možda ‘problem’ sa nestalim psom Nikole Buli, Villov, doveo do ivice vode. Povodac i pojas psa su bili skinuti, rekla je.

Govoreći na konferenciji za novinare, gospođa Rajli je rekla: „Ne želim da spekulišem, jer to ne znamo, ali to je moguće jer je pas bio pušten“.

„Možda je postojao problem sa psom koji ju je odveo do ivice vode, ona je spustila telefon da bi se odmah pozabavila psom i onda je možda upala“, navodi se.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

„Pretpostavljamo da pas nije ušao u reku, ali ne znamo zašto Nikola jeste“, ističe se. Gospođa Rajli je dodala da je „pas bio suv“ i da gospođa Buli zna da pliva.

Gospođa Rajli je rekla: „Prošlo je nedelju dana otkako je Nikola nestala i njen nestanak je razumljivo izazvao ogromnu zabrinutost i uznemirenje u lokalnoj zajednici“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je takođe dala spisak odeće i pribora za kojima policija traga u vezi sa nestalom majkom dvoje dece Nikolom Buli.

Ona je na konferenciji za novinare rekla: „Imam novosti o odeći koju je Nikola poslednji put nosila. To su crna prošivena jakna do gležnjeva, crni Engelbert Straus kaput do struka koji se nosio ispod džinsa, uske crne farmerke, duge zelene čarape za hodanje uvučene u njene farmerke“.

Majka dvoje dece je poslednji put viđena kako šeta svog špringer španijela Vilov blizu reke Vajr u Sent Majklu na Vajru, Lankašir, prošlog petka ujutru.

Pored klupe na kojoj je poslednji put viđena, pronađen je telefon, njen povodac za psa i pojas za kućnog ljubimca.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar