Foto: Hampshire Police

Dvogodišnji dečak se udavio u jezeru nakon što ga je osamnaestogodišnji rođak koji nije znao da pliva, ostavio bez nadzora na trenutak, saznaje se u istrazi.

Grejson Birč, iz Sautemptona, pronađen je u vodi u rezervatu prirode Svanvič Lejks u Hempširu uveče 30. maja 2021.

Dvogodišnjak je izašao sa svojim starijim rođakom Luisom Birčem, koji je u vreme tragedije imao 18 godina.

Foto: Hampshire Police

Grejson je odveden u opštu bolnicu Sautempton, ali je preminuo 3. juna 2021.

Mrtvozornik Rosamund Rouds-Kemp zaključila je da je mališan poginuo slučajno u „tragediji“.

„30. maja 2021. godine, Luis Birč, star 18 godina, sa autizmom i depresijom, prvi put se sam brinuo o Grejsonu Birču“, rekla je.

Grejson je želeo da ode svojim kolima, otišli su po nešto da jedu i na kraju do Svonvik jezera, stigavši oko 19:30.

Foto: Hampshire Police

„Otišli su do drvenog pontona blizu vode gde je Grejson bacao štapove. Luis je otišao da izvrši nuždu i vratio se kada je našao Grejsona u vodi. Luis nije pokušao da ga spase zbog očiglednog straha od vode i nesposobnosti da pliva, pozvao je svoju tetku tražeći savet, a hitne službe su pozvane i izvukle su Grejsona iz vode“, navodi se.

Mrtvozornica je dodala: „Grejson je prebačen u opštu bolnicu Sautempton u kritično lošem stanju. Uprkos svim tretmanima, nažalost preminuo je u Opštoj bolnici Sautempton 3. juna 2021. On je patio od nedostatka kiseonika u mozgu. Današnji zaključak je nesrećan slučaj i to će biti u zapisniku“.

PROČITAJTE JOŠ:

Mrtvozornica je prokomentarisala da „nikada nećemo saznati tačne okolnosti“ onoga što se dogodilo. Napomenula je da na tom mestu nije bilo nadzora ni svedoka.

„Ono što je jasno je da nakon što je ovo prijavljeno hitnim službama, mislim da nisu mogli da urade više da stignu tamo što su tada uradili“, dodala je ona.

„Mislim da su dali sve od sebe da ga spasu, pojedinačno i kolektivno, i zahvaljujem im se na tome. Nažalost, ti napori nisu bili uspešni. Tokom potapanja u vodu, Grejson je pretrpeo ogroman nedostatak kiseonika u mozgu i to je bila neizdrživa povreda, pa je nažalost umro“, dodala je.

Foto: Hampshire Police

U dirljivoj počasti Grejsonu, njegova porodica je rekla: „Njegovo sećanje će ostati zauvek i živeti kroz osmehe i radost svakog pojedinca koji je imao zadovoljstvo da ga upozna. Njegova sjajna ličnost koja je ispunila sva naša srca radošću i srećom, ostaće u ovom svetu. Grejson je bio naše svetlo i život koji će nam i dalje sijati kroz naše misli i sećanja. Grejson bi voleo da igra, peva, svira, baš sve“.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar