Pravila korišćenja

Dobrodošli na portal Nova.rs. Korišćenjem bilo kog dela Nova.rs portala automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala Nova.rs, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Nijedan deo portala Nova.rs ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Lična, autorska i druga prava

Sadržaj objavljen na Nova.rs portalu ne sme se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Nova.rs portala, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati štetu Nova.rs portalu ili bilo kom trećem licu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na Nova.rs portalu povređuje Vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na druge web stranice i oglašivači

Nova.rs sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje Nova.rs  portala koristite na vlastitu odgovornost i Nova.rs se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Nova.rs portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na spoljne stranice, kao i veza do drugih Internet stranica koje kreiraju treća lica (linkova) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Portal Nova.rs nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na Internet stranicama koje kreiraju treća lica.

Sajt Nova. rs nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Nova.rs portalu kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na portalu. Poslovni odnos izmedu oglašivača i korisnika na Nova.rs portalu i izvan Nova.rs portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te Nova.rs portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup Nova.rs portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta, osim ako uz odredeni sadržaj nije navedeno drugačije.

Poštovani čitaoci molimo vas da pre pisanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i/ili netoleranciju svake vrste, koji eksplicitno pozivaju na nasilje, koji su eksplicitno seksualne prirode, ili bilo koji komentar koji je neprimereno upućen deci ili maloletnicima, kao i komentari koji predstavljaju kršenje ili pozivaju na kršenje intelektualne svojine, ili koji promovišu opasne i/ili zabranjene proizvode uključujući finansijske usluge,  kao i promovisanje ili pozivanje na bilo koju drugu aktivnost koja nije dozvoljena važećim propisima, neće biti objavljeni ili će biti uklonjeni u najkraćem roku po prijavi. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici Nova.rs portala.

Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije sajta Nova.rs.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka i cookies

U pogledu pitanja vezanih za obradu i zaštitu vaših ličnih podataka i korišćenje kolačića molim vas da pogledate našu Politiku privatnosti.

Izmene uslova korišćenja

Nova.rs zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama Nova.rs portal može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korišćenjem bilo kog sadržaja na Nova.rs portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

UNITED MEDIA DIGITAL D.O.O., iz Beograda, sa sedištem na adresi Bulevar Mihajla Pupina 115a, mat. br. 21540005