Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira posetu Surdulici u petak, 8. decembra, saznaje Nova.rs. A to bi moglo da označi početak ovogodišnjeg predizbornog obračuna sa SPS, koji je nedavno najavio.

„Sada ću ići u Jagodinu na skup, ići ću i u Surdulicu, boriću se za svaki glas, jer sam video šta su uradili poslednji put u Surdulici i na nekim drugim mestima. Više nikome neću da prepuštam glasove na bilo koji način“, kazao je predsednik Srbije pre tri dana, odgovarajući na izjavu ministra iz redova SPS Novice Tončeva da Aleksandar Vučić i predsednik SNS Miloš Vučević pokušavaju da uzmu deo glasova socijalistima svojim netačnim izjavama.

Samo dva dana kasnije “isplivao” je snimak iz Blaca, na kojem je zabeleženo kako socijalista peva “Vučiću, pe*eru”.

Video je podelio i predsednik Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu, uz prigodnu poruku:

„Toliko o inventivnim programima i planovima za budućnost Srbije. I zato, Srbija ne sme da stane“, napisao je Vučić.

S obzirom da je objavljeno da je reč o predsedniku opštinskog odbora SPS, a da se u prorežimskim medijima progurala informacija da je u pitanju prijatelj Novice Tončeva, hitro se oglasio SPS i pokušao da “gasi vatru”.

“Pogrdne reči predsedniku Vučiću kroz pesmu nije uputio predsednik Opštinskog odbora SPS u Blacu, već osoba koja je bila u grupi građana, a koja se pridružila SPS-u. Taj pojedinac je odmah danas isključen iz stranke i razrešen svih funkcija u Blacu. Tako će biti sa svima koji ne poštuju politiku Socijalističke partije Srbije. Želimo da uputimo izvinjenje Predsedniku Aleksandru Vučiću, sa kojim Socijalistička partija Srbije i naš predsednik Ivica Dačić, imaju veoma korektnu saradnju 11 godina, sa ciljem da tu saradnju nastavimo i posle decembarskih izbora u interesu Srbije“, naveo je SPS u saopštenju.

Džaba…

Surdulice, evo me…

Predsednik dolazi u Surdulicu, da “uzme” one glasove o kojima je pre nekoliko dana govorio.

U opštinu kojom godinama “vlada“ SPS, preko svog potpredsednika i ministra Novice Tončeva.

I tako počinje još jedna predizborna igranka između dva dugogodišnja koaliciona partnera – SNS i SPS.

Upravo je Surdulica, slučajno ili ne, poprište ovih sukoba od izbora do izbora. A ime Novice Tončeva nekako se uvek nađe u epicentru.

Novica Tončev Foto:Milos Tesic/ATAImages

Tako je bio i 2020. godine kada je isplivao snimak Tončeva sa sednice Skupštine opštine Surdulica da će se dešavanja u Beogradu (protesti) preliti i na jug Srbije, tako što će sa pet, šest hiljada ljudi blokirati auto-put, ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS bude smenjen.

Tončev je na sednici rekao i to da je Surdulica jedina slobodna teritorija u Srbiji, odnosno „Užicka republika“, u kojoj jedino nema mraka i straha.

Tad je Vučić rekao da nije iznenađen.

“Uvek imate iste ljude, kada god je teško u Srbiji i kada misle da imaju neku šansu, uvek ćete čuti iste glasove, istih ljudi, od Tončeva, do mnogih drugih… Tako da nije to novost za mene, nisam se uznemirio. Kad god treba državi da se zabije nož u leđa, on će to da uradi, i neki drugi“, rekao je tada Vučić.

BONUS VIDEO: Da li se Dačić vraća na fabrička podešavanja? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare