Novica Tončev Foto:Milos Tesic/ATAImages

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Novica Tončev izjavio je danas da Aleksandar Vučić i Miloš Vučević netačnim izjavama pokušavaju da uzmu deo birača SPS-a.

Komentarišući tvrdnje Vučića i Vučevića da na izborima postoje samo dve opcije: SNS ili neka od lista dragana Đilasa, Tončev je agenciji Beta kazao da je za Srbiju najbolja opcija da Ivica Dačić bude premijer, a Vučić predsednik.

„Ne može nama Đilas da bude gazda kad je naša stranka jača od njegove. Mi imamo svoju politiku, plan i program i za Srbiju je najbolje da Dačić bude premijer, a Vučić predsednik“, rekao je Tončev.

Na pitanje zbog čega najviši funkcioneri SNS-a tvrde da su pred Srbijom samo dve opcije, SNS ili neka od Đilasovih lista, Tončev je kazao da je u pitanju predizborna taktika SNS-a zbog glasača.

Pročitajte još

„Cilj SNS-a je da nam uzmu deo glasača i smanje pregovarački kapacitet za formiranje vlade. To je nekorektno ponašanje, ali izbori su utakmica, pa šta da radimo“, rekao je Tončev.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je ranije danas da na predstojećim izborima 17. decembra postoje samo dve opcije – glas za listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ ili za „neku od lista Dragana Đilasa“.

I predsednik SNS-a Miloš Vučević je prošle nedelje u Kraljevu izjavio je da svim listama, osim listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, gazda Dragan Đilas.

BONUS VIDEO Nenad Kostić: Vučić samouvereno govori kako je SNS jača od svih, a ponaša se suprotno

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar