Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/Milos Tesic/ATAImages

Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije Đorđe Miketić istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom trodnevne žalosti u Srbiji nije bio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", gde je učenik ubio devet učenika i čuvara ove beogradske škole.

„Odgovorno tvrdim da Vučić nije bio da se upiše u knjigu žalosti u vreme proglašene trodnevne žalosti, dok je knjiga bila otvorena. Ja živim prekoputa ulaza u Ribnikar i zajedno sa komšijama sam proveo te dane na ulici ispred škole, u grobnoj tišini“, rekao je Đorđe Miketić.

„Kada je predsednik Vučić, pre nekoliko dana, izjavio da je posetio OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ i da se upisao u knjigu žalosti – čitav komšiluk je opsovao. Niko drugi osim bivšeg ministra (Branka) Ružića koga je sproveo šef EU delegacije u Srbiji, Emanuel Žiofre, ministarke (Danice) Grujičić i (Dubravke) Đedović, nije dolazio u ‘Ribnikar’. To će vam sve komšije i roditelji iz ‘Ribnikara’ reći“, dodao je poslanik stranke Zajedno.

Miketić je podsetio da je reka građana „danonoćno čekala da se upišu u knjigu žalosti, od petka do ponedeljka, a ovaj deo Vračara je za vlast bio zabranjeni grad“.

„I zbog svog osećaja krivice, ali i plašeći se zvižduka, nisu smeli da dođu. Ostaće upamćen i najsramniji potez gradonačelnika Beograda, Aleskandra Šapića koji je zbog toga napravio kontrakomemoraciju ispred Starog dvora na koju niko nije otišao“, izjavio je Miketić.

Đorđe Miketić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ako je Vučić bio neki drugi dan ili noć u ‘Ribnikaru’, ili se bavi fotomontažom – to je njegova stvar, ali je takođe i nebitno. Prededsednik nije stao u red da se upiše u knjigu žalosti i oda počast ubijenoj deci u školi i to će ostati upisano“, poručio je on.

Prorežimski mediji objavili su ranije danas fotografiju koja je navodni dokaz da je predsednik Aleksandar Vučić posetio OŠ „Vladislav Ribnikar“, a ova fotografija izazvala je sumnje dela javnosti da je reč o fotomontaži.

Narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je ranije za portal Nova.rs da ne „želi da poveruje da bi predsednik države mogao tako nešto da uradi“.

Fotografija Vučića u „Ribnikaru“ pojavila se nakon što je Aleksić u intervjuu za nedeljnik „Vreme“ rekao da sumnja da je Vučić bio u školi, rekavši da je „velika sramota“ što ni premijerka Ana Brnabić ni predsednik Srbije nisu našli za shodno da odu do „Ribnikara“ i upišu se u knjigu žalosti.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksndar Vučić tvrdio je da je posetio školu „Vladislav Ribnikar“, ali da nije vodio medije sa sobom, jer, kako kaže, nije želeo da vodi kamere sa sobom.

„Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mesto zločina, užasno je, jeziva tragedija. Ali nemam potrebu da se pravdam nikome ko misli da ima monopol na bol i tugu i da objašnjavam nekome da sam normalan čovek i da imam troje dece i da sam noćima plakao i borio se kako da donesem mere i nešto promenim“, izjavio je Vučić.

***
BONUS VIDEO – Emotivan govor Marine Lipovac Tanasković u Narodnoj skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare