Đorđe Miketić Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Poslanik grupe Moramo Đorđe Miketić izjavio je danas da u ovom trenutku u glavi Aleksandra Vučića ne postoji ništa važnije nego da se ugase protesti u Beogradu, a da se to vidi i na Kosovu i u sinoćnim protestima na autokomandi.

Miketić je za TV N1 rekao da redovno zasedanje Skupštine „nije završeno već prekinuto“ i da je to pokušaj vlasti da sve institucije stavi u „panično-krizni menadžment režima“ jer se boje ljudi na ulicama.

On je ocenio da se ova sednica ne bi ni zakazala da nije bilo protesta.

„Iako je ta sednica sve, samo ne dijalog o rešenjima, mi juče imamo Nebojšu Bakareca koji sipa mržnju“, rekao je Miketić.

Skupština na sednici raspravlja o bezbednosti u Srbiji posle dva masovna ubistva u školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, o izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije za period od oktobra 2022. do kraja marta ove godine, osnivanju anketnog odbora u vezi sa pucnjavom u školi i o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Sednica je počela 18. maja, a juče je posle šest dana prekinuta jer je završeno redovno zasedanje Skupštine, dok je za danas u 15 časova sazvano vanredno zasdanje Skupštine na čijem dnevnom redu je rasprava o izveštaju REM, anketnom odboru i smeni Gašića.

BONUS VIDEO: Ubačeni elementi su mamac za policiju: Ko su provokatori na protestu „Srbija protiv nasilja“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar