Aleksandar Vučić Oskar Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Više od dve nedelje prošlo je od kada je javnost saznala da se u Skaj prepisci funkcionera SNS i članova klana Darka Šarića, pod kodnim imenom “Oskar” spominje neko ko donosi sve odluke, a da još uvek nije otkriveno ko stoji iza njega. Opozicija je uperila prstom u predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali on se i dalje ne oglašava po tom pitanju, što je u najmanju ruku čudno, jer on komentariše sva dešavanja u ovoj zemlji. Čak i Topalka.

Ko je Oskar?

Jedno je od ključnih pitanja prethodne dve nedelje. Ključno je zbog toga što se iz Skaj prepiske grupe Darka Šarića saznalo da je to neki svemogući funkcioner, koji jedini može da utiče na krivični postupak koji se vodi protiv Šarića i njegove grupe.

Opozicija je stava da se iza ovog imena krije sam predsednik Srbije, zbog čega su prethodna tri dana na sednice Narodne Skupštine donosili statue Oskara na kojima je pisalo Aleksandar Vučić.

Sednica skupštine Srbije, opozicija Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U odbranu Vučića stala je jedino predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i upitala zašto je nemoguće da Oskar bude, recimo, ona.

“Nijedan istraživački medij na svetu ne bi nikada mogao sebi da dozvoli da to uradi na takav način. Oni kažu da nemaju dokaz za tu sumnju, već da tako misle zato što je to neko ko je navodno bio iznad Ministra unutrašnjih poslova, a to ne može biti premijerka nego Aleksandar Vučić”, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srije Ana Brnabić se sastala sa ambasadorima zemalja Kvinte Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Od tada pa sve do danas nismo čuli ni slovo od drugih predstavnika vlasti na ovu temu, čak ni od predsednika Vučića.

Advokat Ivan Ninić kaže za portal Nova.rs da je to apsolutno nelogično.

“Vučić je čovek koji zna svako selo i on naciji želi da se predstavi kao Supermen, kao što Šarić vidi Oskara. Svih 12 godina pokušava da nas ubedi da on zna sve o svima, svakome i svemu. Nemoguće je i nelogično da nema komentar na ovu temu. Ali on isto tako nije imao komentar ni kada su novinari objavili audio snimak žandara Nenada Vučkovića Vučka i danima je vešto izbegavao da odgovori bilo šta na tu temu. Pravdajući se da nije stigao da presluša ovaj snimak”, kaže Ninić i dodaje da Vučić odaje utisak čoveka koji se trudi da sazna šta će biti vest još pre nego što ona bude objavljena.

Ivan Ninić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

“Njegova vladavina počiva upravo na kontroli vesti. Kada izbegava da komentariše bilo šta što ima veze sa Skaj aplikacijom, štiti sebe od otvaranja Pandorine kutije. Skaj aplikacija je Ahilova peta ove vlasti i Skaj je crna naprednjačka kutija koja će biti otvorena kad tad. Ako je ne otvorimo mi ovde, otvoriće je stranci i strane službe” poručuje Ninić.

PROČITAJTE JOŠ:

U intervjuu za naš portal sudija Miodrag Majić rekao je da će se saznati ko je Oskar.

“Iako deluje nekada patetično, zaista postoji ono da je pravda spora, ali dostižna. Onog trenutka kada se pravosuđe oslobodi, kada nova vlast bude rešena da se pravosuđe bavi onim što je njen posao, verujem da je relativno lako brzo i rešiva stvar. Nemoguće je da novinari budu bolji istražitelji od tužilaca, to je velika sramota”, rekao je Majić.

Miodrag Majić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

I sudija Milimir Lukić, na kog su pripadnici Šarićeve grupe pokušali da vrše pritisak u postupku koji se vodi protiv njih, rekao je u intervjuu za Radar da Tužilaštvo za organizovani kriminal treba da zatraži nastavak Skaj prepiske, jer ima osećaj da će se tu pojaviti lice koje se identifikuje kao veliki šef sa kodnim imenom Oskar.

Milimir Lukić Foto: Vesna Lalić/Radar

“Onda će se lako utvrditi njegov identitet. Tada ćemo videti da li je opozicija neosnovano i lažno teretila predsednika Vučića da je on veliki šef „Oskar“, i terati je da se zbog toga javno izvini predsedniku, ili će on morati pred organima države da objašnjava zašto protivustavno deluje na rad pravosuđa” zaključuje on.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare