Poslanici opozicije doneli su na sednicu Skupštine Srbije male zlatne statue "oskara" na kojima piše Aleksandar Vučić.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine Srbije pratite uživo na našem blogu.

Opozicija drži podignute figure Oskara, aludirajući na tekst KRIKa-a koji govori o vezama bivšeg ministra Nebojše Stefanovića sa klanom Darka Šarića, a u kojem se neko pod imenom Oskar pominje kao čovek koji donosi glavne odluke. Opozicija je prethodnih dana govorila da se pod tim imenom krije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

Redakcija KRIK-a nedavno je otkrila na osnovu prepiske u Skaj aplikaciji, da je pored bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i načelnika BIA Marka Parezanovića u komunikaciji s Darkom Šarićem, optuženim za krijumčarenje pet tona kokaina, bila i osoba pod imenom Oskar. On se opisuje kao šef, neko ko donosi sve ključne odluke. Opozicija je izrazila sumnju da je reč upravo o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a to je izazvalo veoma burne reakcije naprednjaka, pre svega premijerke.

U odbrani predsednika, Ana Brnabić je došla dotle da upita “zašto Oskar ne može biti ona sama”.

Iako se u tekstu Krika ne spominje mogućnost da je Oskar=Vučić, Brnabić kaže sledeće:

“To niko u Evropi, nijedan istraživački medij na svetu, da je zaista istraživački, ne bi nikada mogao sebi da dozvoli. Nikada. Zato što u sledećoj rečenici oni kažu ne postoji nikakav dokaz. Ne postoji. Ne, mi ne možemo da potkrepimo tu sumnju, mi to mislimo, zato što je to neko ko je navodno bio iznad ministra unutrašnjih poslova, ali to ne može biti premijerka, nego je to Aleksandar Vučić”, rekla je Brnabić i nastavila:

“Znači nisam ja, nego je on, iako sam ja iznad ministra unutrašnjih poslova, a Aleksandar Vučić tek tamo negde gore”, izjavila je Brnabić.

S druge strane, predsednik o ovome za sad nije rekao ni reč.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar