Odluka suda da Zorana Marjanovića, osuđenog na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanovića, pusti iz pritvora, šokirala je javnost u Srbiji. Slučaj ubistva pevačice, koja je likvidirana 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pomno je pratila javnost u Srbiji i regionu, a tokom sudskog postupka utvrđeno je da je susret osuđenog Marjanovića i Jelene bio neminovan na nasipu u periodu kad se zločin dogodio.

Tokom suđenja utvrđeno je da je Zoran Marjanović pre nego što je Jelenu lišio života u kanalu na nasipu u Crvenki, u 16:38 časova, svesno isključio svoj mobilni telefon i postao nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije.

Nakon ubistva, telefon je ponovo uključio u 17:04:28 časova i ponovo postao dostupan odnosno registrovan od strane baznih stanica.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na osnovu svih činjenica obrađenih i sadržanih u prostorno-vremenskom veštačenju i dopuni veštačenja, zatim izjašnjenja veštaka tokom suđenja, proizilazi da je Zoran Marjanović namerno isključio mobilni telefon po dolasku na nasip.

Analiza baznih stanica i kretanja okrivljenog i ubijene pevačice duž nasipa, pokazuje da je njihov susret oko 17 časova na otvorenom prostoru u zoni mesta kritičnog događaja bio neizbežan.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Dalje, samo mesto ponovnog uključenja telefona Marjanovića nalazilo se u bliskoj zoni mesta zločina, oko 17:04. Takođe, evidentno je da je Marjanović više puta pozivao telefonom pokojnu suprugu iz zone mesta ponovnog uključenja (mesto blisko mestu kritičnog događaja).

SMS koji je primio Zoran Marjanović, po uključenju telefona, i koji nije mogao izbeći, potvrđuje njegovu poziciju u zoni gde se zločin desio.

Susret neizbežan na nasipu

O tome je detaljno na suđenju pričao veštak Dragomir Vasiljević, koji je radio telekomunikaciono veštačenje. Između ostalog, veštak je tokom svog izlaganja rekao da je susret optuženog i ubijene Jelene bio neizbežan u periodu između 16:57 i 17:04 u blizini mesta zločina.

„Nalaz daje jednu sliku kretanja tih osoba tog dana na nasipu, a na osnovu signala njihovih telefona registrovanih u baznim stanicama. Telefon okrivljenog Zorana tog dana bio je isključen u periodu od 16:38 sati do 17:04, a to zaključujem jer nema registrovanja u baznim stanicama. Pretpostavljam da je telefon bio isključen jer postoji praćenje i telefona ubijene Jelene, što znači da je sistem dobro funkcionisao. Jelenin telefon zadnji put je registrovan u 16:56, u baznoj stanici u kojoj je Zoranov registrovan u 17:04 sati. Na osnovu toga uzeći u obzir pozicije okrivljenog i ubijene kao i signale njihovih telefona u baznim stanicama, njihov susret je bio neizbežan na nasipu između 16:57 i 17:04“, rekao je veštak Vasiljević.

Zoran Marjanović nakon izricanja presude Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, slučaj ubistva pevačice godinama su pomno pratili svi mediji u Srbiji.

Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, gde je sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom došla kako bi trčala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar