Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zoranu Marjanović, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge i pevačice Jelene Marjanović, ukinut je juče pritvor u kojom je bio zbog toga što je jula prošle godine osuđen na 40 godina zatvora. Ova odluka iznenadila je javnost u Srbiji, pogotovo jer je reč o osuđeniku koji se tereti za teško krivično delo, a portal Nova.rs podseća na ključne dokaze zbog kojih je Marjanović osuđen.

Apelacioni sud smatrao je da puštanje Marjanovića iz pritvora neće dovesti do uznemirenja javnosti. On je juče tokom dana napustio Centralni zatvor u Beogradu, u kom se nalazio od jula prošle godine, kada mu je izrečena zatvorska kazna.

Pod budnim okom javnosti

Slučaj ubistva pevačice nalazi se od samog početka pod budnim okom javnosti. Marjanović je izrečena kazna iz nekoliko razloga koje je sud smatrao ključnim. Jedan od njih je veštačenje povreda koje je ubijena pevačice zadobila kobnog aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

jelena marjanovic
Foto: Facebook

Tako je iz kombinovanog, sudskomedicinsko-trasološkog, veštačenja utvrđeno jeste da je pevačica teške povrede zadobila još dok je bila živa. Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su povrede nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu. Kako je tada saopšteno, svirepost ubistva dokazala se zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu.

Pročitajte još:

Podmukao način ubistva, a prema tadašnjim navodima tužilaštva, dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge.
Naveli su da je Marjanović iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dete, šestogodišnja Jana Marjanović ostala na nasipu.

Telefon namerno ugašen

Jedan od ključnih dokaza bio je signal telefona Marjanovića.

“Pre nego što je Jelenu lišio života u kanalu, u 16:38 časova Zoran Marjanović je svesno isključio svoj mobilni telefon i postao nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije. Nakon ubistva, telefon je ponovo uključio u 17:04:28 časova i ponovo postao dostupan odnosno registrovan od strane baznih stanica. U 19,35 časova je prijavio nestanak supruge u Policijskoj upravi za grad Beograd UKP Osmo odeljenje, pokušavajući da prikrije svoje radnje izvršenja, pa je i po dolasku policijskih službenika učestvovao u potrazi za oštećenom simulirajući zabrinutost za njen nestanak. U obrazloženju presude, sudija je pominjala tih 26 minuta koliko je telefon Zorana Marjanovića bio nedostupan. Ona se pozvala da bi, da je iskaz Marjanovića tačan da je bio na nasipu sa ćerkom, dok je Jelena otrčala, taj telefon bio registrovan na baznim stanicama čak i kada je isključen. Ali, ukoliko je bio na istom mestu kao i Jelena, a to je ispod nasipa, gde je pokrivenost signala slabija, onda bi mobilni aparat bio „nevidljiv“”, navedeno je tada.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Takođe, analiza baznih stanica i kretanja okrivljenog i pokojne Jelene Marjanović duž nasipa, pokazuje da je njihov susret oko 17 časova na otvorenom prostoru u zoni mesta kritičnog događaja bio neizbežan.

Krv na sedištu automobila

Što se dokaza tokom postupka tiče, biološko-trasološkim veštačenjem je utvrđeno da je pokušano uklanjanje tragova krvi Jelene Marjnović sa zadnjeg sedišta Zoranovog automobila marke „Mercedes E320 CDI“.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

“Reč je o kapljičastom tragu koji je na to mesto mogao dospeti, ili neposrednim prskanjem iz rane, ili odbačajem sa okrvavljenog predmeta, odnosno dela tela, kao što je npr. okrvavljena ruka”, navelo je tužilaštvo nakon što je donesena presuda.

Pročitajte još:

Podsetimo, slučaj ubistva pevačice godinama su pomno pratili svi mediji u Srbiji. Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, gde je sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom došla kako bi trčala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare