Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov

U Apelacionom sudu u Beograd počela je sednica kojom se razmatraju žable na presudu Zoranu Marjanoviću, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge, pevačice, Jelene Marjanović. Već na samom početku Marjanovićevi advokati su tražili izuzeće člana veća, sudije Rastka Popovića, jer je u braku sa ministarkom pravde Majom Popović. Suđenje Marjanoviću jedan je od medijski najpraćenijih sudskih postupaka decenije, a po svemu sudeći, kraj mu se ni sada ne nazire. Obeležile su ga brojne intrige, obrti, a ovo su neki od najbizarnijih detalja iz istrage.

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, kada je sa svojim suprugom Zoranom i ćerkicom otišla na trčanje. Za njeno ubistvo prvostepeno je osuđen njen suprug Zoran Marjanović, koji je ubrzo nakon zločina pozvao policiju i prijavio Jelenin nestanak. Tokom cele naredne noći je sa policajcima i okupljenim građanima tražio Jelenu, čije je telo ubrzo nađeno u obližnjem kanalu. Mesto zločina do tada je već bilo kontaminirano, te se sada može reći da je najavilo prilično traljavu istragu koja će umnogome odrediti dalji tok postupka.

Pročitajte još:

Ubrzo je uhapšen i Jelenin suprug Zoran, najpre je bio u pritvoru, ali je potom pušten da se brani sa slobode. Osuđen je u julu prošle godine na 40 godina zatvora, iz sudnice se uputio u porodičnu kuću u Borči, gde su posle nekog vremena stigli pripadnici interventne jedinice koji su ga sproveli na izdržavanje kazne.

Jezivi slučaj ubistva pevačice privukao je veliku pažnju javnosti, svojevremeno su se i pojedini političari, među njima i predsednik Aleksandar Vučić, utrkivali ko će dati bolju prognozu o epilogu istrage i postupka, upravo zato što je od samog početka sve bilo obavijeno velom misterije i puno nepoznanica. Paralelno sa tim, javnost je imala priliku da vidi prilično bizarne obrte i detalje koji su verno pratili istragu i postupak.

Poruke Jeleninoj sestri

Samo nekoliko dana nakon svirepog ubistva, iz i dalje nejasnog motiva, da li da bi privukao pažnju na sebe ili nešto treće, nepoznata osoba je sa profila Jelene Marjanović slao poruke njenoj sestri. Najpre ju je pozdravio, a onda uputio i pitanje: „Kako si, draga?“. Kada je Jelenina sestra odgovorila pitanjem ko je to, stigao je odgovor: „Pa, znaš“. Na njenu konstataciju da ne zna, odgovora nije bilo.

Zoran Marjanović nakon izricanja presude Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Osoba koja je očigledno koristila Jelenin profil nije se ovde zaustavila. Dvadesetak dana kasnije stigla je još jedna poruka, u kojoj je nepoznata osoba pita šta radi. Poruke su nakon toga prosleđenje nadležnima, a ko se krio iza Jeleninog profila, do danas je ostalo nepoznato javnosti.

Stranica podrške ubici

Samo mesec dana od ubistva nesrećne žene, kada su počela da provejavaju govorkanja da bi Zoran Marjanović mogao biti Jelenin ubica kog policija traži, na Fejsbuku su se pojavile stranice podrške posvećene njemu. Određeni broj korisnika ove drušvene mreže, mahom žena, smatrao je da Zoran nije kriv.

Provostepen osuđeni ubica je tom prilikom svakodnevno primao poruke podrške i izjave ljubav od žena širom naše zemlje.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Fan uhapšen na groblju

Na pomene tragično nastradaloj Jeleni Marjanović redovno je dolazio nepoznati mladić. U to vreme i dalje je trajala opsežna potraga policija za ubicom ili bilo kojim tragom koji bi do njega mogao da dovede. Među porodicom i prijateljima zavladala je panika kada su shvatili da mladić koji redovno svraća na groblje nije niko od njima poznatih ljudi. Zbog toga su ga na pomenu uhapsili kada je krenuo da izlazi sa groblja.

Kasnije se ispostavilo da je mladić zapravo veliki fan pevačice i da nije imao nikakve veze sa ubistvom.

Foto: nova.rs/video

Fotografije sa groblja

Od samog početka, slučaj ovog ubistva bio je ispunjen bizarnošću. Zoran Marjanović tvrdio je da nije ubio svoju suprugu, ali sud je doneo drugačiju presudu i na osnovu dokaza izveo zaključak da je on ubica. Ovo posebno izaziva jezu kada uzmemo u obzir da je Zoran kačio slike sa groblja Zbeg.

Na jednoj od takvih fotografija on je u crnoj košulji, sa naočarama na glavi i slika selfi pored spomenika i groba svoje supruge Jelene.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Rijaliti program

Svega godinu dana od kada je Jelena ubijena, Zoran Marjanović šokirao je javnost još jednom. On je tada ušao u rijaliti program, na jednoj domaćoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Taj njegov potez izazvao je burne reakcije javnosti i negativne komentare.

Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Međutim, on se tada pravdao da je ušao samo kako bi ljudima pokazao kakav je on zaista, a javnost još pamti kada da je iz rijalitija izveden sa lisicama na rukama.

BONUS VIDEO: Odvođenje Zorana Marjanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar