Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, dana 3. oktobra 2023. godine doneo je rešenje kojim je okrivljenom Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, ukinut pritvor i određeno je da se isti odmah pusti na slobodu. Pritvor mu je ukinuti iz nekoliko razloga.

Zoran Marjanović osuđen je pre tačno godinu i dva meseca prvostepenom presudom na 40 godina robije zatvora zbog teškog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović u kanalu na nasipu u naselju Crvenka.

Kao razlog ukidanja pritvora, nakon današnje sednice, u odluci Apelacionog suda navodi se da su činjenice i okolnosti zbog kojih mu je bio određen pritvor izgubile na intenzitetu i značaju.

„Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle pre više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut, a zatim da mu je ponovo određen pritvor po objavljivanju napravnosnažne presude kojom je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, to, i pored značajnog interesovanja o ovom krivično – pravnom događaju, o kojem je nesporno pisao veliki broj štampanih i elektronskih medija i o kojem je javnost bila obaveštena, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja dela i težinu posledice istog protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi iste u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka“, navodi se u saopštenju suda.

Imajući u vidu navedeno, Apelacioni sud je našao da je opravdan predlog branilaca okrivljenog da se prema istom ukine pritvor i odmah pusti na slobodu.

Podsetimo, presudom Višeg suda u Beogradu Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare