_E-Stock_nenad_milosevic;E-Stock_dimitrije_goll;_E-Stock_blank

Apelacioni sud u Beogradu ukino je pritvor Zoranu Marjanoviću, optuženom da je ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović u Borči 2016. godine. Uprkos tome što je ovaj zločin jedan od medijski napraćenijih u Srbiji, ni sedam godina kasnije tužilaštvo i sud nemaju odgovore na nekoliko krucijalnih pitanja.

Kao bomba odjeknula je vest u utorak popodne da je Zoran Marjanović, nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči aprila 2016. godine, pušten na slobodu odlukom Apelacionog suda.

Kako smo ranije objavili, sud je odluku o ukidanju pritvora doneo navodeći da su činjenice i okolnosti zbog kojih mu je bio određen pritvor izgubile na intenzitetu i značaju.

Iako je ova odluka možda iznenadila javnost u Srbiji, koja je u više navrata snažno uveravana, čak i od najviših nosilaca vlasti, da će ubica pevačice biti priveden pravdi, i nakon traljave istrage i mukotrpnog sudskog postupka, u vazduhu su ostala da vise brojna pitanja na koja po svemu sudeći odgovor nemaju ni policija, niti tužilaštvo, pa ni sud.

Oružje

Uprkos protoku sedam godina, otkako je Jelena Marjanović, makar prema onome što je poznato, otišla sa suprugom i ćerkom na nasip u Borči kako bi džogirala, nakon čega je nestala bez traga, a potom pronađena mrtva u obližnjem kanalu, policija nije pronašla oružje kojim je ovaj zločin počinjen.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U obrazloženju presude navodi se da je pevačica ubijena sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Policija je na licu mesta pronašla više predmeta poput čekića, ključeva za točkove, kamenja različitog oblika koji su poslati na veštačenje, međutim uprkos tome, oružje, koje bi moralo predstavljati jedan od krunskih dokaza, nikada nije nađeno.

Motiv

Sedam godina od tog stravičnog 2. aprila, ni nakon što je Zoran Marjanović nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, Jelenina porodica, tužilaštvo, sud i javnost nemaju odgovor na pitanje zbog čega je ova nesrećna žena ubijena. Uprkos tome što su se mediji i pojedinci godinama odgovore tražili u pojedinostima iz njenog privatnog života, odnosu koji je imala sa svojim suprugom Zoranom i njegovom porodicom, sa kojom je i živela, do danas nije poznat motiv ovog svirepog zločina.

Zoran Marjanović nakon izricanja presude Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Mnogi su se drznuli da komentarišu nepotvrđene navode da je neko od supružnika imao paralelnu vezu sa strane, da je Jelena želela da se razvede od Zorana, da je duže vreme trpela nedolično ponašanjen njegove porodice, čak i nasilje ali ništa u potpunosti nije moglo da rasvetli zbog čega bi ubica, u ovom slučaju osumnjičeni Zoran, digao ruku na majku njihovog deteta.

Pomagač

Prema informacijama koje su dostupne javnosti, kobnog dana Zoran Marjanović je zajedno sa suprugom došao na nasip. Ubrzo nakon toga, Marjanović poziva policiju i prijavljuje nestanak supruge, a snimak tog telefonskog razgovora u međuvremenu je isplivao u medije. Tek nakon što se informacija o potrazi za pevačicom raširila, a potraga u koju su se uključili poznanici i građani raširila, njeno telo pronađeno je u obližnjem kanalu sa brojim povredama. Lice mesta, ukoliko je tu Jelena i zaista ubijena, bilo je odavno kontaminirano.

Zoran Marjanović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Prema onome što je policija uspela da rekonstruiše, ali i tvrdnjama njihove ćerkice koja je dala alibi ocu rekavši da je sve vreme bila sa njim kobnog dana dok je mama trčala, Marjanović bi po svemu sudeći morao da ima pomagača. Da li ga je i zaista imao još jedno je na spisku onih o kojima ništa ne znamo.

Podsećanja radi, Marjanović je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, a presuda je napisana na više od 600 stranica. Ubistvo Jelene Marjanović predstavlja jedno od najmisterioznijih i najintrigantnijih zločina u prethodnih nekoliko godina. Javnost u zemlji ali i regionu bila je podeljena po ovom pitanju, većina je proglašavala Zorana krivim i pre presude, dok je bio izvestan broj ljudi koji su pružali podršku porodici Marjanović.

Ovaj slučaj pratile su brojne kontroverze, teorije zavere, dok je još istraga trajala komentarisali su je i političari, optuženi je ulazio u rijaliti program i kupio čak i brojne simpatije. Ipak, na neka pitanja odgovore, po svemu sudeći, nećemo saznati nikada.

Bonus video: Dolazak Zorana Marjanovića u Palatu pravde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar