Foto: MUP Srbije

Pripremno ročište u postupku protiv kriminalne grupe "vračarci" održano je juče i danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a optuženi su se, između ostalog, izjašnjavali o ličnim podacima. Većina optuženih izjasnila se da se bavi sezonskim poslovima, a ono što je mnoge u sudnici zaprepastilo jeste da jedan od optuženih, Luka Cerović, radi kao advokatski pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Beogradu.

Kriminalna grupa „vračarci“ tereti se za tri likvidacije i nekoliko pokušaja ubistva. Optuženi su za ubista „Pink pantera“ Aleksandra Šarca, navijača Aleksandra Halabrina i biznismena Dragana Ristića Čađe.

Pripremno ročište je počelo u utorak i nastavljeno je danas, a optuženi su se izjašnjavali o primanjima i ostalim ličnim podacima. Neki rade sezonske poslove, voze kamione u inostranstvu, izdaju apartmane, drugi imaju rentakar agencije ili rade sa kriptovalutama, a mahom im se primanja kreću do nekoliko hiljada evra.

Specijalni sud Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/

Jedina promena u pogledu ličnih podataka bila je u odnosu na optuženog Luku Cerovića, koji je iznenadio prisutne u sudnici. Cerović, koji se tereti za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića, najpre je istakao da ima firmu u Slovačkoj za čišćenje, a potom i šokirao izjavom. Kako je naveo, on je istovremeno i advokatski pripravnik.

Pročitajte još:

Cerović nije precizirao u kojoj kancelariji radi, a ukoliko je pripravnik, trebalo bi i da je upisan u Advokatsku komoru i da je polagao pripravničku zakletvu.

Foto:MUP Srbije

Portal Nova.rs uputio je pitanja Advokatskoj komori Beograda (AK), kako bismo proverili kada je upisan i u kojoj kancelariji, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

Pročitajte još:

Ovo i ne bi bilo tako čudno da se Cerović nije dovodio u vezu sa brojnim krivičnim delima. Septembra 2022. godine se predao u pratnji advokata, a bio je potraživan zbog krivičnog dela podstrekavanje na iznudu.

Cerović je tada uhapšen po poternici koja je za njim bila raspisana zbog podstrekavanje na iznudu Marka T., Iva B. i Jovana J, koji se sumnjiče da su od M.M. pokušali da silom i pretnjama da iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine, pisao je Kurir.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako su mediji ranije pisali, Cerović je bio osumnjičen i za organizovanje međunarodnog šverca narkotika, ali se dovodio i u vezu sa likvidacijama škaljaraca u Atini. Ove optužbe ostale su na nivou spekulacija.

Ono što je izvesno jeste da je proteklih godina označavan bliskim saradnikom Nikole Vušovića zvanog Džoni s Vračara, a koji je vođa „vračaraca“ i nalazi se u bekstvu.

Deo grupe Saleta Mutavog

Kako je Nova.rs pisala, Cerović je privođen i 2010. godina, ali kao maloletnik. Te godina policija je razbila kriminalnu grupu koja se bavi preprodajom narkotika, a na čijem čelu je bio Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, koji je pre nekoliko godina ubijen kod Centralnog zatvora u Beogradu.

Sale Mutavi

„Inspektori Uprave kriminalističke policije uhapsili su organizatora grupe Aleksandra Stankovića, Aleksandra Miloševića, Nikolu Vušovića, Petra Jugovića, Božidara Saboljevića, Stanka Nikolića, te maloletne M. D. i L. C.“, pisalo je tada u policijskom saopštenju.

Tada je zaplenjena i veća količina narkotika.

VIDEO: Pripremno ročište pred suđenje „vračarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar