Foto: Dragan Mujan/Nova.rs; shutterstock

Meta kriminalne grupe "vračarci" koju predvodi Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, bio je i advokat Arsenije Stefanović koga su pokušali da likvidiraju. Stefanović je ranjen na parkingu na Novom Beogradau, dok je sedeo u svom automobilu, a i dalje je misterija šta je motiv ovog napada.

Pripadnici kriminalne grupe, protiv koje je podignuta optužnica za više teških krivičnih dela, duže vreme su pratili kretanje Stefanovića, odnosno njegove aktivnosti. Prema navodima optužnice u koju je Nova.rs imala uvid, napad je trebalo da izvršili okrivljeni Petar Jevtić, koji je, kako se sumnja, kobnog dana i pucao na advokata.

Pročitajte još:

Ključni dan za izvršenje zločina bio je 1. februara 2021. godine, kada su okrivljeni Jevtić i Filip Grujić napravili sačekušu za advokata na parkingu na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu. U trenutku dok je Stefanović sedeo u svom automobilu, Jevtić mu je prišao sa zadnje strane automobila i iz pištolja, kroz zatvorena vozačeva vrata, ispalio šest projektila u žrtvu.

Foto: Shutterstock

Advokat je tada ranjen, a napadač je odmah pobegao i sakrio se.

Tokom istrage napada, ranjeni Arsenije Stefanović je saslušan u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde je do detalja ispričao šta se kobnog dana dogodilo.

Foto: Nemanja Jovanović

„Svedok-oštećeni je ispričao da se tog dana vraćao kući na Bežanijsku kosu, gde je parkirao auto i ugasio ga. Uzeo je telefon da odgleda neki video klip i nakon nekog vremena je čuo pucanj. Mislio je da su petarde jer je gledao ka dole, ka telefonu. Nakon toga je čuo nekoliko pucnjava i kada je pogledao nogu, bio je šokiran jer je video krv i shvatio da je ranjen. Izašao je napolje i podvezao nogu i zvao druga, a potom Hitnu pomoć. Vrlo brzo su došli i policija i Hitna pomoć i prevezli ga u Urgentni centar. Imao je dva rane u predelu butine, jedna je bila prostrelna, druga ustrelna. Rekao je i da nema informacija o bilo kakvom motivu za napad na njega, jer ni sa kim nije bio u konfliktu“, navodi se u optužnici.

Potom se osvrnuo i na muškarca kog je video nakon napada.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Pogledao je kroz šoferšajbnu, te video sa leđa siluetu kako odlazi, bilo je dosta udaljena. Po zanimanju je advokat, bavi se privredom i nije imao nikakve slutnje da tako nešto može da mu se desi“, citiran je iskaz advokata u optužnici.

Pročitajte još:

Zasad nije poznat motiv napada na advokata iza koje stoji kriminalna grupa „vračarci“.

Koristili Skaj, terete se za tri likvidacije

Podsetimo, organizatorima ove grupe označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a pored njih dvojice grupa je brojala još 36 članova.

Okrivljeni su za izvršenje krivičnih dela koristili Skaj aplikaciju, koja je bila ključna i za njihovo hapšenje.

Kriminalna grupa „vračarci“ tereti se za tri likvidacije – Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe. Takođe, terete se i za nekoliko pokušaja ubistava, a među njima je i napad na advokata Arsenija Stefanovića.

VIDEO: UKP uhapsio šest pripadnika kriminalne grupe zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar