Foto:Shutterstock/MUP

Luka Cerović, označen kao bliski saradnik vođe vračarskog klana Nikole Vušovića Džonija, u utorak se predao srpskim istražnim organima koji su ga potraživali zbog iznude. Cerović je svojevremeno bio član krimi-grupe koja se bavila preprodajom droge, a na čijem je čelu bio ubijeni navijač Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi.

Davne 2010. godine, policija u Beogradu razbila je grupu koja se bavila preprodajom droge, na čijem čelu je bio Stanković. Među njima je bio i tada maloletni Cerović, o kome se do utorka ništa nije znalo.

Policija je posle razbijanja te kriminalne grupe i hapšenja njenih članova izdala šturo saopštenje, u kojem su bila nabrojana imena i inicijali, tada malo poznatih uhapšenih momaka.

Mnogi od njih će široj javnosti postati po zlu postati godinama kasnije, među njima i Cerović.

„Inspektori Uprave kriminalističke policije uhapsili su organizatora grupe Aleksandra Stankovića, Aleksandra Miloševića, Nikolu Vušovića, Petra Jugovića, Božidara Saboljevića, Stanka Nikolića, te maloletne M. D. i L. C.“, pisalo je tada u policijskom saopštenju.

Sale Mutavi FOTO: SCREENSHOT

Iako mladi, već tada su bili ozbiljni, jer ih je policija pratila i prisluškivala više od godinu dana, a zaplena droge nije bila zanemarljiva. Zaplenjeni su marihuana, amfetamin, heroin, kokain, vagica za merenje droge, novac, četiri pištolja, dva revolvera.

Jedan član grupe, Milinko Brašnjević, uspeo je da u prvom trenutku da izbegne hapšenje.

Stanković, koji je bio označen kao vođa grupe, široj javnosti postao je mnogo poznatiji pod nadimkom Sale Mutavi. Iako pravosnažno osuđen na 5 godina zatvora zbog pomenute akcije hapšenja, Stanković je uspeo da čak 12 puta odloži odlazak na izdržavanje kazne.

Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Sa druge strane, Nikola Vušović, sada vođa vračarske ekipe, u trenutku pomenute akcije imao je 20 godina a Cerović tek 17. Njih dvojica su bili drugovi od malih nogu, a i sam Cerović je bio iz tog beogradskog kraja.

Prijateljstvo između njih dvojice bilo je turbulentno, pa su se jednom prilikom posvađali i Vušović je pucao na svog druga Cerovića u Ulici Nikodima Milaša i pokušao da ga ubije.

Cerović je ovaj napad preživeo. Za Cerovićem je 2012. bila raspisana poternica zbog napada na Andriju Rakulju u jednom parku na Vračaru. Rakulja je tom prilikom teško povređen, Cerović je uhapšen, ali je uspeo da pobegne iz zatvora.

Pročitajte još:

U isto vreme iza rešetaka se našao i Vušović, koji je zbog zdravstvenih problema prebačen u bolnicu, ali je uspeo da pobegne uprkos policijskom obezbeđenju.

Drugovi su izgladili sporove i zajedno su se krili do 2013. godine, kada su obojica uhapšeni na aerodromu u Amsterdamu i izručeni Srbiji.

U međuvremenu, Cerović se ponovo našao na slobodi, sve do utorka, kada se, u pratnji advokata, predao. Za njim je bila raspisana poternica jer je, kako se sumnja, podstrekavao tri osobe da iznude od jednog čoveka 15.000 evra.

Uspon Saleta Mutavog

Stanković nakon razbijanja krimi-grupe nije gubio vreme i postao je vođa navijačke frakcije „Janjičari“. Ona je preuzela vlast na Partizanovom jugu, uz podršku režima koji se promenio 2012. godine.

Postao je blizak kavačkom klanu i zastupao je njihove interese, a to ga je na kraju koštalo glave. Iako je uspevao da izbegne odsluženje zatvorske kazne, nije izbegao ubice iz suparničke ekipe i izrešetan je u Bačvanskoj ulici 2016. godine.

BONUS VIDEO: Aleksandar Stanković i Veljko Belivuk prebijaju obezbeđenje Miloša Vazure

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar