Foto: MUP Srbije

Pripremno ročište u postupku protiv kriminalne grupe "vračarci" zakazano je za 16. i 17. januar u Specijalnom sudu u Beogradu. Pripadnici kriminalne grupe terete se za tri likvidacije - Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe.

Organizatorima ove grupe označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a pored njih dvojice grupa je brojala još 36 članova. Među članovima bili su Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Rašo Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević, Lazar Ilić, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Pavlović, Nedeljko Todorović, ali i ostali.

Terete se za tri likvidacije i nekoliko pokušaja ubistava.

Pročitajte još:

Sumnja se da je stoje iza ubistva „Pink pantera“ Aleksandra Šarca, biznismena Dragana Ristića Čađe i navijača Aleksandra Halabrina.

Okrivljeni su za izvršenje krivičnih dela koristili Skaj aplikaciju, koja je bila ključna i za njihovo hapšenje. Vušović se upisivao kao „Diablo“, „Pirana“, „Valhala“, Piperski kao „LeBron James“, „Bubatronac“, „Francuz“, Dario Đorđević je bio „Međedina“, „Spomenko Gostić“, „Kalimero“, „Sinđelić“..

O tome koliko je grupa bila razvijena, kao kakve je kapacitete imala, govori broj ljudi koji je bio angažovan prilikom izvršenja različitih krivičnih dela, te da su često angažovali NN lica poput stranih državljana i slično.. Takođe, prilikom pretresa stanova i sefova vođa grupe, Vušovića i Piperskog, zaplenjeno je 552.000 evra i 110.100 švajcarskih franaka.

VIDEO: Teška saobraćajna nesreća na Bradini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar