Mural Stefana Balića Foto:Milosavljević Jelena

Stefan Balić je imao samo 10 godina kada ga je na pešačkom prelazu, dok je držao oca za ruku, pokosio vozač nasilnik. Na tužnu godišnjicu njegov otac se oglasio dirljivom porukom.

U Ulici Marijane Gregoran, na današnji dan, 18. jula 2021. godine, tačno pre dve godine dogodila se strašna saobraćajna nesreća koja je potresla celu Srbiju. Lazar Galić, koji je već mnogo puta ranije kažnjavan zbog nasilničke vožnje, izazivanja saobraćajnih nesreća i vožnje pod dejstvom alkohola, pokosio je na pešačkom prelazu celu porodicu: oca i dva sina. Pogionuo je Stefan Balić, koga je automobil takvom silinom udario da ga je istrgao iz ruke.

Pročitajte još:

Mihailo Balić, je lekar Hitne pomći, kome je poziv da spašava živote ljudi. Pokušao je sve da bi održao Stefana u životu dok mu ne dođu kolege. Dečak je bio živ do solaska Hitne pomoći i prevezen je u bolnicu gde je umro 4 dana kasnije.

Stefanov otac oglasio se danas na društvenim mrežama porukom, podsećajući sve na strašnu tragediju koja je zadesila selu porodicu.

„Na današnji dan smo povređeni od strane nečoveka…

Učini mi život srećnim sine moj

zaključaj mi tugu negde sine moj

godinama tužan živim sine moj

i za tobom stalno žudim sine moj

Molio sam svoju sudbu sine moj

da porasteš pored mene sine moj…“

Lazar galić je pobegao sa mesta nesreće, po pričama očevidaca čak nije smanjio ni gas. Identifikovan je i uhapšen Prvostepenom presudom osuđen je na 10 godina zatvora. Prilikom izricanja presude nije pokazivao emocije. Apelacioni sud smanjio mu je kaznu na 8 godina zatvora.

***

BONUS VIDEO: Protest građana na Karaburmi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare