Foto: Vesna Lalić/Dragan Mujan/Nova.rs

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas Lazara Galića (38) na kaznu od 10 godina zatvora, jer je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo dečak Stefan Balić (9). Sudija je tokom obrazlaganja presude pročitala iskaz oca stradalog dečaka koji je potresao sve prisutne u sudnici.

Ona je izjavila da je Mihailo Balić, inače lekar Hitne pomoći, video da je mu dete teško povređeno i kao čovek koji je spasavao živote pokušao je da spase svog sina. On je ustima usisavao krv iz usta i nosa da se mali Stefan ne bi ugušio.

„Četiri dana se Stefan borio za život, a kad je porodica došla da ga poseti, saopštili su im da je mališan preminuo sat vremena ranije. Mihailo Balić je zamolio kolege da poslednji put vidi sina. Oni su otvorili džak u kom je bio Stefan, gde ga je otac poslednji put video bez cevčica i ostalih medicinskih pomagala, poljubio ga poslednji put i sam zakopčao džak“, rekla je sudija.

Sudija se osvrnula i na patnju kroz koju je prošao Stefanov mlađi brat Luka, koji je imao četiri godine i tom prilikom je takođe teško povređen. Njemu je polomljena butna kost, ali su povrede bile vidljive na svim delovima njegovog malog tela. Luka se oporavio fizički, ali će bez sumnje ostati trauma na to da je u trenutku nesreće držao svog starijeg brata za ruku.

Prvi Osnovni sud u Beogradu
Prvi Osnovni sud u Beogradu Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Lazaru Galiću je određen pritvor, i on će pravo iz pritvora otići na izdržavanje zatvorske kazne.

Niko od porodice Balić nije došao na izricanje presude.

VIDEO: Protest na Karaburmi zbog smrti malog Stefana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)