Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz malo svinjske masti.
Postoji milion načina na koje možete da pripremite mleveno meso, a svaka domaćica ima svoju tajnu kako da ono bude što sočnije. Neke dodaju puter, krompir, skrob… A neke se „kunu“ u svinjsku mast koja dodata u mleveno meso učini ćufte i faširane šnicle mnogo ukusnijim i sočnijim.
Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast.
Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese. Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje, navodi portal Krstarica.
Mast možete da dodate i u smesu za riblje kotlete.