Foto: Tulare Country Sheriff, privatna arhiva

Na društvenim mrežama se pojavio zastrašujući snimak na kojime se vidi kako tindžerka iz Kalifornije pokušava da spasi svoju bebu tako ošto je baca preko ograde, dok joj se članovi bande približili - pre nego što su oboje ubijeni u stilu egzekucije.

Dva člana bande su sada uhapšena u vezi sa brutalnim masakrom, u kojem su 16. januara ubijena tinejdžerka i još četiri člana njene porodice.

Hapšenja je u petak objavila šerifska kancelarija okruga Tulare, a osumnjičeni su imenovani Noa David Beard (25) i Angel ‘Nanu’ Uriarte (35). Urijarte je navodno učestvovao u pucnjavi sa agentima ATF-a pre hapšenja, a trenutno je u bolnici nakon što je upucan.

Šerif okruga Tulare Majk Boudreauk rekao je da su dvojica uhapšenih članovi bande Nortenos, dok su dvojica ubijenih članova porodice Paraz bili članovi njihove rivalske bande Surenos.

Na srceparajućem snimku sa nadzornih kamera, može se čuti kako mlada majka mahnito moli za pomoć dispečera hitne pomoći dok je članovi bande love.

„Vraćaju se. Previše sam uplašena“, rekla je dok su se muškarci vraćali ka njenoj porodičnoj kući.

„Momci dolaze. Molim vas požurite, vraćaju se“, dodala je.

Alisa je viđena kako beži iz kuće sa svojom 10-mesečnom bebom, koju zatim baca preko ograde imanja u očajničkom pokušaju da mu spase život.

Kasnije je pronađena u jarku, još uvek držeći svoju bebu Nikolasa, u blizini kuće u Kaliforniji, gde su takođe ubijena četiri člana njene porodice.

Policija je požurila na lice mesta oko 3:30 ujutru nakon što je odjeknula pucnjava u kalifornijskom naselju Gošen, malom poljoprivrednom gradu otprilike 220 milja jugoistočno od San Franciska.

U početku se verovalo da postoji aktivna streljačka situacija zbog velikog broja ispaljenih metaka.

Alisa Paras i njen sin Foto:Facebook

Policajci su stigli sedam minuta kasnije nakon što je stigao poziv i prijavili da su prvobitno pronašli dve mrtve osobe.

Kasnije se saznalo da je očajnički poziv hitne pomoći stigao od preživele žrtve pucnjave, koja je uspela da preživi nakon što se krila u kući.

Nakon što su otkrili jezivu scenu, policajci su zatim pronašli treću žrtvu na vratima imanja.

Nastavak potrage doveo ih je do pronalaženja još nekoliko žrtava u porodičnoj kući i van nje.

Foto: Privatna arhiva

Sve u svemu, masakr u stilu pogubljenja doveo je do smrti Eladija Paraza mlađeg (52), Markosa Parasa (19), Dženifer Anale (49), Roze Paraz (72), Alise Paraz (16) i Nikolasa Paraza, koji je imao samo 10 meseci.

Šerif Boudreauk je rekao da je jedna od žrtava kasnije preminula u bolnici, uprkos svim naporima policajaca koji su odmah započeli reanimaciju na licu mesta.

Ubijena mlada majka viđena je na srceparajućem snimku kako pokušava da pobegne od masakra sa svojim 10-mesečnim dečakom kada je jedan od naoružanih napadača stao iznad njih i „ispalio im metke u glave“, otkrili su kalifornijski policajci.

Na konferenciji za novinare nakon ubistava, šerif Boudreauk je rekao da je masakr bio namerni napad na porodicu.

Foto: Privatna arhiva

„Ništa od ovoga nije bilo slučajno. To je bilo namernoi užasno“, rekao je on.

„Ovi ljudi su jasno pogođeni u glavu, a takođe su upucani na mestima gde je strelac znao da će nastupiti brza smrt“, rekao je šerif.

Vlasti su nedavno izdale nalog za pretres iste kuće u vezi sa drogom.

Lov na muškarce je sazvao brojne agencije za sprovođenje zakona, uključujući ATF, DEA, FBI, Državnu bezbednost, Ministarstvo pravde i Kalifornijsko odeljenje za kazne.

Foto: Tulare Country Sheriff

Još dve osobe preživele su napad tako što su se sakrile u obližnjoj prikolici, dok su posmatrale uljeze kako ulaze u imanje preko nadzorne kamere.

Međutim, šerif je rekao da je ‘u vreme kada su došli bilo prekasno da se bilo šta uradi.’

Rečeno je da je preživeli koji je uspeo da izbegne naoružane napadače bio ‘u takvom stanju straha da je sve što je mogao da uradi bilo da drži vrata, nadajući se da on nije sledeća žrtva.’

PROČITAJTE JOŠ:

Boudreauk je ranije precizirao da su organi za sprovođenje zakona upoznati sa kućom, imanjem u kojem se aktivnosti bandi „rutinski dešavale u prošlosti“. On nije izneo više detalja tokom konferencije za novinare nakon napada.

Međutim, dodao je da nisu sve žrtve dileri droge ili članovi bande – uključujući Alisu, Nikolasa i 72-godišnju Rozu.

„Nije bilo razloga da strijelac gađa mladu majku i bebu“, rekao je Boudreauk novinarima.

„Sigurno znam da se ova 10-mesečna beba oslanjala na udobnost svoje majke“, rekao je. „Nije bilo razloga da upucaju tu bebu, ali jesu“.

„To je šokantno za naciju, šokantno za našu zemlju, šokantno za našu državu, i moram da vam kažem da primam telefonske pozive iz cele zemlje.“

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar