Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Sestra Britanke Nikole Buli pozvala je ljude da budu otvorenog uma kada je reč o njeno nestanku, dok potraga ulazi u deveti dan.

Policijski timovi za pretragu nastavili su da pretražuju reku u blizini Sent Majkla na Vajru, radeći na hipotezi da je 45-godišnja žena, savetnik za hipoteke iz obližnjeg Inskipa mogla upasti u vodu.

Luiz Kaningem, sestra nestale Nikole, zamolila je ljude da „nastave da dele objave o njenoj Niki“ i rekla je da nema „nikakvih dokaza“ iza policijskog obaveštenja da je ona pala u reku Vajr u Lankaširu.

Napisala je na Fejsbuku: „Na osnovu najnovijeg ažuriranja policijskih informacija, mogu li da dodam da nema nikakvih dokaza da je upala u reku, to je samo teorija“, prenosi Gardijan.

Foto: Facebook/Nicola Jane Bulley

„Svi treba da imaju otvoren um jer nisu svi snimci sa nadzornih kamera i tragovi istraženi u potpunosti, policija je potvrdila da je slučaj daleko od kraja“, dodala je.

Bulijeva prijateljica Ema Vajt takođe je dovela u sumnju policijsku teoriju.

„Kada govorimo o životu, ne možemo ga zasnivati na hipotezi – sigurno su nam potrebni ovi činjenični dokazi“, rekla je ona za Skaj njuz.

„To je ono čega se porodica i mi svi držimo, da zapravo nismo dalje od, nažalost, prošlog petka. Još uvek nemamo dokaze i zato smo ponovo na snazi. Ne zasnivate život na hipotezi“, dodala je.

Foto: Privatna arhiva

Načelnica policije Seli Rajli iz policije Lankašira rekla je da je glavna hipoteza istražitelja da je Buli slučajno pala u reku dok je šetala svog psa.

Ronioci iz HM obalske straže, gorske spasilačke i vatrogasne i spasilačke službe Lankašira pretražuju reku, sa raspoređenim psima tragačima, dronom i policijskim helikopterima.

Na konferenciji za novinare u petak, Rajli je rekao: „Naša glavna radna hipoteza je da je Nikola, nažalost, pala u reku, da nema umešanosti treće strane ili kriminala i ovo nije sumnjivo, već tragičan slučaj nestale osobe. Ovo je posebno važno jer spekulacije inače mogu biti veoma uznemirujuće za porodicu i za Nikolinu decu“.

Detektivi takođe rade iza kulisa kako bi analizirali video snimke nadzornih kamera, dok su članovi javnosti sa snimcima koji bi mogli biti korisni bili pozvani da se jave.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija veruje da je Buli nestala za samo „10 minuta“ dok je šetala svog psa Vilov blizu reke nakon što je svoje ćerke – od šest i devet godina – ostavila u školi.

Buli se prijavila na poziv Majkrosof tima 9.01 ujutro, koji se završio u 9.30 ujutru, a njen telefon je još uvek bio povezan sa pozivom.

U 9.10 ujutru ju je video drugi šetač pasa – poslednje poznato viđenje – i policija je ušla u trag zapisima njenog mobilnog telefona koji je ostao na klupi iznad reke u 9.20. Pronašao ga je šetač pasa oko 9.35 ujutru, sa Vilov u blizini.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

„Na osnovu svega što smo do sada uradili, sada smo sigurni koliko možemo da Nikola nije napustila teren na kojem je poslednji put viđena i naša radna hipoteza je da je iz nekog razloga pala u reku“, rakla je policija.

Njen partner, Pol Ansel, 44, rekao je medijima: „Nemam ništa da kažem osim onoga što je porodica rekla juče. Moj ceo fokus su dve devojčice. Ostanite jaki za njih. Plašim se da ako se fokusiram na bilo šta drugo, to će mi skrenuti pažnju sa toga.“

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar