Ukrajina, Vladimir Putin, žitarice, vatra, eksplozija
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN/ANATOLY MALTSEV/GAVRIIL GRIGOROV / KREMLIN/Yasin AKGUL / AFP / State Emergency Service of Ukrai / UPI / Profimedia

U nedavnom programu ruske državne televizije jednog panelistu prekinuo je voditelj nakon što je kritikovao rusko bombardovanje ukrajinskih elektrana.

Poslednjih nedelja Rusija je pojačala napade na ukrajinske elektrane. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da je Rusija u prethodnih osam dana uništila 30 odsto ukrajinskih elektrana, „uzrokujući masovne nestanke struje širom zemlje“.

Tokom rasprave na ruskoj državnoj televiziji, učesnici su razgovarali o nedavnom ruskom napadu na elektroenergetsku infrastrukturu Ukrajine. Sociolog Aleksej Roščin tada je počeo da kritikuje postupke Rusije, prenosi Index.hr.

„Ne znam o kakvom bismo pravednom svetskom poretku mogli govoriti kada uništavamo elektrane i infrastrukturu u Ukrajini“, rekao je Roščin.

„Dugo te nije bilo. Sačuvao si neke stvari u svojoj duši“, ubacio se voditelj Andrej Norkin. „Odlučio si izbaciti sve iz sebe. Pričaš gov*a“, dodao je.

„Ovo je okrutnost i sadizam, rat protiv civila. Ovo je rat protiv naroda“, nastavio je Roščin.

Norkin ga je ponovo prekinuo rekavši: „Ti me teraš da objasnim sve šta je rečeno u našem studiju u tvojoj odsutnosti zadnjih tri, četiri, pet godina.“

„Kao građanin sam odgovoran, ali nisam odobrio bombardovanje ukrajinskih elektrana“, odgovorio je Roščin.

„Hajde da se pretvaramo da smo slušali ostatak vašeg manifesta, imate li nešto bitno da kažete?“ upitao ga je Norkin.

„Kada je ovo vrsta stvari koju radimo, ono što oni osećaju prema nama je jasno razumljiv“, zaključio je Roščin.

PROČITAJTE JOŠ:

Žestoka rasprava

Drugi panelista, Aleksandr Sitin, politolog i istoričar, rekao je da je Rusija „narušila teritorijalni integritet suverene nacije“ kada je napala zemlju krajem februara.

Govoreći o tome hoće li udari naterati Ukrajince na pregovore s ruskim zvaničnicima, dodao je: „Ove granice suverene nacije koje su povređene, to nisu bile ruske granice. I to je otprilike to. Za sada nema nikakvih znakova da je iko spreman sklopiti dogovor s Rusijom o bilo čemu“, dodao je.

„Šta je s hrpom potencijalnih posrednika?“ upitao je Norkin.

„Za Ukrajinu se teritorijalna priznanja ne vide samo kao nemoguća već i kao nesavesna“, rekao je Sitin, koji je dodao da je „besmisleno predviđati da će se narod Ukrajine predati jer je prisiljen da kuvaslaninu na sveći.“

„Ovo su bivši Sovjeti. Geografiju na stranu, ti bivši Sovjeti preživeli su opsadu Lenjingrada. Puni su mržnje. Za njih je to njihov domovinski rat. Tako da ni nas ni njih nije bilo moguće slomiti na ovaj način“, nastavio je.

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar