Foto: Vladyslav Musiienko / UPI / Profimedia,Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia, SERGEY KOZLOV/EPA-EFE

Rusija je objavila snimke navodnog ukrajinskog napada na Sevastopolj, krimski grad koji se nalazi pod njihovom kontrolom. Snimke na kojima se vidi kako dronovi masovno napadaju pomorske brodove i civilna plovila Moskva je nazvala "terorističkim činom".

Na snimku je prikazan trenutak kada su dronovi eksplozivom gađali brodove ruske Crnomorske flote u luci u Sevastopolju, najvećem krimskom gradu.

Drugi snimak prikazuje rusku paljbu s brodova i helikoptera kojom pokušavaju da onesposobe dron. Na snimci se vide eksplozije na obali Krima.

Inače, bespilotna plovila su prvi put primećena na obalama Crnog mora u septembru ove godine.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja, saopštio je putem ruskih državnih medijima da je grad bio meta „najmasovnijeg napada površinskih vozila kojima se upravlja daljinski“ od početka sukoba.

Razvožajev je u subotu rekao da „nijedan objekt u gradu nije pogođen“ tokom napada te da je „situacija mirna i pod kontrolom, kao i da su svi operativni timovi su u pripravnosti.

Pročitajte još:

Nakon napada bespilotnim letelicama, rusko Ministarstvo odbrane u subotu je saopštilo da zbog ovog napada pauzira ugovor o isporuci žita s Ukrajinom.

Rusija tvrdi i da je Velika Britanija umešana u napad.

BONUS VIDEO Tanja Mandić Rigonat: Ukrajina je teren obračunavanja svetskih sila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar