Dzo Bajden i Vladimir Putin
Džo Bajden i Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/YURI GRIPAS EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da bi platforma za razgovor ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, mogla da bude želja SAD da saslušaju zabrinutost Rusije oko pojedinih pitanja, uključujući i bezbednosna.

„Dakle, platforma za razgovor bi mogla da bude želja Sjedinjenih država da saslušaju našu zabrinutost, odnosno, želja SAD da se vrate u stanje decembar-januar i kažu sebi “ono što Rusi nude možda nam svima ne odgovara, ali možda vredi sesti za pregovaracki sto“. Ovde mislim na nacrte dokumenata koji su poslati i Briselu i Vašingtonu“, rekao je Peskov, prenosi agencija RIA Novosti.

#related-news_1

Ionako visoke cene hrane mogle bi dodatno da skoče nakon što je Vladimir Putin obustavio isporuku žitarica iz Ukrajine. Putin je srušio kompletan dogovor o žitnom koridoru nakon što je optužio Britance da su pomogli Ukrajincima u izvođenju napada bespilotnim letelicama na Crnomorsku flotu u subotu.

Britansko ministarstvo obrane saopštilo je da Kremlj „prodaje lažne priče“ kako bi odvratili pažnju od katastrofalne invazije. Neimenovani vladin izvor za britanski Telegraf je izjavio:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar