Princ Hari Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Vest da britanski princ Hari i vojvoda od Saseksa piše memoare pojavila se u sredinom 2021. godine. Iako je prvobitno bilo najavjivano memoari biti objavljeni u novembru ove godine, sve je odloženo zbog smrti kraljice Elizabete II, Harijeve bake.

Izdavačka kuća „Penguin Random House“ koja će objaviti memoare, sada je objavila naslovnu stranicu dugoočekivane knjige za koju se veruju da će napraviti pravi bum. Kako se navodi na njihovom instagram nalogu, memomari princa Harija bi trebali da budu objavljeni 10. januara 2023. godine.

Knjiga će biti objavljena dva dana nakon trogodišnjice odlaska Harija i Megan iz kraljevske porodice 8. januara 2020. godine. Datum izlaska knjige pada i dan nakon rođendana princeze Kejt.

Knjiga će biti objavljena na 16 jezika, a kako se ističe, sav prihod će ići u drobrotvorne svrhe. Hari je već dobio polovinu isplate od 35 miliona funti za svoju knjigu.

„Uzbuđeni su što ćemo svim čitaocima doneti izuzetno ličnu i emocinalno snažnu priču o princu Hariju, vojvodi od Saseksa. Za Harija, ovo je napokon njegova priča“, navodi se u objavi.

„Svojom sirovom, nepokolebljivom iskrenošću, Spare je bitna publikacija puna uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o večnoj moći ljubavi nad tugom“, ističe izdavačka kuća.

„‘Spare’ odmah vraća čitaoce na jednu od najzapaženijih slika 20. veka: dva mlada dečaka, dva princa, koji hodaju iza majčinog kovčega dok je svet gledao sa tugom – i užasom“, navodi izdavač u opisu.

Na naslovnoj strani knjige je princ Hari, koji pozira gledajući ozbiljno u kameru. On je knjigu nazvao Spare (rezerva, rezervni).

Sudeći po koricama i nazivu knjige jasno je da se „spare“ odnosi na izraz „naslednik i rezerva“ koji se često može čuti u krugovima kraljevske porodice. Ovaj izraz se koristi da se opišu princ Vilijam, koji će biti britanski kralj jednog dana i princ Hari koji je „rezervni naslednik“.

Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari Foto:EPA-EFE/NEIL MUNNS

Mnogi navode da to ukazuje i na to da će Hari otkriti brojne, još uvek nepoznate detalje iz svog privatnog života, braka sa suprugom Megan Markl, a posebno iz perioda odrastaranja.

PROČITAJTE JOŠ:

U opisu knjige, vojvoda od Saseksa sebe opisuje kao „muža, oca, humanitarca, vojnog veterana, zagovornika mentalnog zdravlja i ekologa“.

„Ne pišem ovo kao princ kakav sam rođen već kao čovek kakav sam postao“, izjavio je ranije Hari.

Korisnici društvenih mreža ubrzo su preplavili objavu komentarima, a neki od njih pisali su kako ih uopše ne zanima šta ima da poruči i kako treba da prestanu sa dramom i „da puste ljude na miru“.

Korisnici društvenih mreža ubrzo su preplavili objavu komentarima.

Foto: EPA-EFE/STR

Neki od njih pisali su kako ih uopše ne zanima šta princ Hari ima da poruči i istakli su kako on i njegova supruga Megan Markl treba da prestanu sa dramom i „da puste ljude na miru“.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare