Foto:Screenshot/Youtube/SSGEOS

Holandski istraživač Frenk Hugerbits, koji je na Tviteru objavio da je predvideo zemljotres u Turskoj, sada je objavio novi snimak koji navodno dokazuje da je predvideo i potres u Hrvatskoj.

Naime, on je pre četiri dana na Jutjub kanalu objavio video u kom se između ostalog navodi da se očekuje pojačana seizmička aktivnost na području centralnog Mediterana. On je tada govorio o Istri, Kvarneru i južnoj Italiji.

Taj snimak se sada deli društvenim mrežama jer se potres jutros dogodio na području Kvarnera u Hrvatskoj. Zemljotres jačine 4,8 po Rihteru pogodio je područje kod Krka.

Zasad nije prijavljena nikakva materijalna šteta, ali se podrhtavanje tla osetilo u mnogim delovima Hrvatske.

Holanđanin je dospeo u centar pažnje nakon što je na Tviteru objavio da je predvideo seriju razornih potresa u Turskoj i Siriji.

„Moje srce je sa svima koji su pogođeni velikim potresom u Turskoj. Kao što sam ranije naveo, pre ili kasnije to bi se dogodilo u ovoj regiji, slično kao 115. i 526. godine. Tim potresima uvek prethodi kritično kretanje planeta, kakvo smo imali 4. – 5. februara“, napisao je on.

POGLEDAJTE JOŠ:

EMSC se ograđuje od ovih tvrdnji

Iz Evropskog mediteranskog centra (EMSC) koji prati zemljotrese širom sveta ranije su objavili da se ograđuju od ovakvih tvrdnji jer ne postoji dokazan i pouzdan metod za predviđanje zemljotresa.

Takođe, brojni seizmolozi i stručnjaci naveli su da je nemoguće predvideti potrese, a kamoli tačnu jačinu po Rihteru. Uprkos svemu, Hugerbits je ostao pri tvrdnjama da on može da izračuna kada će se i gde dogoditi zemljotres.

BONUS VIDEO Hataj u ruševinama – snimci dronom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar