Sociolog Jovo Bakić govorio je u emisiji "Utisak nedelje" o događajima koji su obeležili posebnu sednicu Skupštine Srbije posvećenu Kosovu i Metohiji. On se posebno osvrnuo na ponašanje predsednika parlamenta Vladimira Orlića, kog je opisao kao "izuzetno arogantnu osobu". Bakić se osvrnuo i na ponašenje predsednika Srbije, rekavši da je Vučić rodonačelniok primitivizma u Srbiji, a Orlić i ministri njegove marionete.

Prema Bakićevim rečima, Orlić ne može da se ponaša drugačije u odnosu na ono što smo videli prethodnih dana, jer, kako kaže, ne ume drugačije.

Pročitajte još...

„On podseća u mnogome na Radomana Božovića kao predsednika Skupštine. To je bio jedan katastrofalan predsednik Skupštine, a ovo je mnogo slično njemu. Jedna izuzetna arogancija, cinizam u nastupu, brutalnost koja izbija iz njega, a vi vidite da je on na to ponosan. On je ponosan što je takav. To što je dobar deo nas zgranut, to je naš problem ako narod glasa za njih. Dakle, ja mogu da se zagržavam koliko god mi duša hoće, ali od toga nema mnogo vajde“, ističe Bakić.

Gost emisije „Utisak nedelje“ dodaje da se „dobru ne možete nadati od Orlića“.

„A onda je tu i Aleksandar Vučić ili možda je bolje da o njemu govorimo kao nepomeniku. Njega ne treba pominjati po imenu, jer je on zapravo rodonačelnik svog primitivizma, svog prostakluka, sve nenormalnosti, dok govori o pristojnoj i normalnoj Srbiji. On je taj izvor tog nenormalnog stanja i Orlić je, razume se, njegova marioneta, kao što su i drugi ministri. To su sve njegove sluge koje uživaju u tim ulogama“, podvlači Bakić i naglašava da se opozicija „lako upecala“ i da je učestvovala u vrlo lošem, rđavom scenariju za čitavu zemlju.

„Ja mislim da su svi neprijatelji Srbije bili radosni zbog onog što se to desilo (u Skupštini). To je nešto što je mene jako zabolelo, još dok je trajalo. Shvatio sam da je to pokazatelj da vi ne samo Kosovo, već ništa ne možete da odbranite“, rekao je Bakić.

BONUS VIDEO: Sunovrat glumca Lepomira Ivkovića Ovako se niko nikad nije šlihtao Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar