Gotovo ceo dan je burno u Skupštini Srbije, gde predsednik Aleksandar Vučić od 10 sati predstavlja izveštaj o Kosovu. Pale su teške reči, Vučić se dosta iznervirao, da bi na kraju sve rezultiralo haosom, guranjem i tučom na sednici. Iako su građani mogli iz minuta u minut da prate sve informacije iz Skupštine na Nova.rs, napravljeni su i snimci kako je bilo sa lica mesta, iz same sale tokom sednice. Kako je to izgledalo pogledajte u videu na početku vesti.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs

Aplauzi Srpske liste sa balkona Skupštine

Sednicu o Kosovu posmatrali su se skupštinskog balkona i predstavnici Srpske liste. U trenutku kada je ih kamera snimali, predstavnici Srpske liste su aplaudirali i izvukivali Kosovo, Kosovo. Sa ovog istog balkona sednicu je pratio i Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste koji se nalazi na poternici kosovskih vlasti i crnoj listi SAD.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radoičić je bio u društvu Gorana Rakića, predsednika Srpske liste, i Igora Simića, funkcionera te stranke. Kamera koja je snimala direktno sa podijuma skupštine usnimila je trenutak kada Rakić i Radoičić aplaudiraju.

„M.rš bre lopužo jedna“.

Nakon obraćanja opozicionih predstavnika, na koje je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić došlo je najpre verbalnog, a onda i fizičkog obračuna između poslanika vlasti i opozicije. Evo kratkog pregleda kako je došlo do sukoba u Skupštini.

Milenko Jovanov Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ujedno, dok je trajala diskusija i rasprava, svi opozicioni poslanici su ustali i pokazivali transparente ispred Vučića i reklamirali povredu poslovnika.

Dok su trajale rasprava između predsednika i opozicije, Vučić je rekao da opozicija ništa nema pojma o Kosovu, barikadama…. Tada je opozicijam sa poslovnicima krenula da ih reklamira i onda je nastao haos.

Foto:RTS

U koškanju i incidentu opozicie i vlasti kamera koja je snimala direktno sa mesta „zločina“ snimila je trenutak kada je šef poslaničke grupe naprednjaka Milenko Jovanov krenuo da vređa opozicione predstavnike.

„M.arš bre ološu jedna, uzmi i leči se. Lopove jedan, ko je majmun. Đubre lopovsko, od kada je sve počelo vređaš“, rekao je šef poslaničke grupe naprednjka Milenko Jovanov.

Teške reči nastavljene i u narednih desetak minuta, gde jemeđu predvodnicima teških i pogrdnih reči bio poslanik SNS Đorđe Todorović.

„Što si pobegao sad, kome ti majku bre psuješ. Đubre jedno“, besneo je mladi naprednjak i izneo niz teških reči koji nisu dostojni ni doma Skupštine, nit medija na kojem upravo čitate tekst.

Bonus video: Tuča u Skupštini: Potpuno rasulo na sednici na kojoj je Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare