Vuk Jeremić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić uputio je danas otvoreno pismo liderima desno orijentisanih parlamentarnih stranaka opozicije.

Pismo je uputio Milošu Jovanoviću iz NDSS, Vojislavu Mihailoviću iz POKS-a, Milici Đurđević-Stamenkovski iz Zavetnika i Bošku Obradoviću iz Dveri.

Pismo Vuka Jeremića prenosimo u celosti:

„Pišem vam nakon sastanka koji je završen bez konkretnih rezultata u pogledu ujedinjenja državotvorne opozicije, iako smo bili samo na korak do dogovora. Uprkos činjenici da ovim apelom ugrožavam samopoštovanje svojih stranačkih saboraca, kao i simpatizera Narodne stranke, želim da vas još jednom podsetim na važnost trenutka u kojem se nalazimo i na značaj odluka koje će odrediti budućnost naše otadžbine.

Verujem da svi kojima je iskreno stalo do odbrane nacionalnih interesa Srbije, a koji su danas očigledno ugroženi, moraju da tom cilju podrede stranačke i sve druge interese.

Hoću da još jednom podvučem da je za Narodnu stranku nastup državotvorne opozicije u jednom bloku na izborima jedini odgovoran korak, imajući u vidu neposrednu opasnost od sprovođenja u delo ‘francusko-nemačkog’ plana za nezavisnost Kosova i Metohije, kao i druge alarmantne okolnosti za naš narod i državu.

Zato vas pozivam da još jednom preispitate svoje odluke. Još uvek nije kasno da se postigne dogovor o jedinstvenom nastupu državobraniteljske opozicije. Patriotski opredeljeni birači neće razumeti zbog čega se to nije dogodilo, niti prihvatiti bilo kakva opravdanja za to. Na nama je istorijska odgovornost, više nego ikada nam je potrebna sabornost i jedinstvo kako bismo sačuvali Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije i oslobodili zemlju od kriminala, korupcije i samovlašća“, naveo je Jeremić u otvorenom pismu.

***

BONUS VIDEO – Ko sapliće desnicu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare