Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Glavni odbor Pokreta obnove Кraljevine Srbije (POКS) doneo je odluku da na svim nivoima ide na izbore sa Novom Demokratskom strankom Srbije, u okviru koalicije NADA, kao što je činio i na prošlim izborima, saopšteno je.

POKS navodi da je potvrđena odluka da je uslov za proširenje koalicije NADA, da se stranke članice slože da je smena aktuelne vlasti na svim nivoima prioritet kako bi se „zaustavilo ekonomsko, teritorijalno, duhovno i sveopšte propadanje naše države i naroda“.

„Narod je sit laži, manipulacije, lopovluka, prodaje državnih dobara i izdaje nacionalnih interesa i vrlo jasno i nedvosmisleno od nas traži promene. Кo saučestvuje u produženju agonije za državu i narod u koju je dovela ova vlast, biće crnim slovima obeležen u istoriji zauvek“, izjavio je predsednik POКS-a Vojislav Mihailović.

Mihailović je naveo da je ta koalicija u Beogradu spremna da sa ostatkom opozicije „ispuni narodnu volju“, a da na republičkom nivou „učestvuje u tehničkoj Vladi oročenoj na kratak period, ali dovoljan da se počne sa demontažom „poretka zla SNS, oslobađanjem medija iz kandži vlasti, kao i državnih institucija, da bi se na budućim fer i demokratskim izborima, građani slobodno izjasnili koji program podržavaju i kojim putem žele da ide Srbija“.

Podsetimo, opozicija na desnom krilu nije mogla da se dogovori o izlasku na jednu listu, a „kamen spoticanja“ bio je taj što Zavetnici nisu želeli da se obavežu da će nakon izbora sarađivati sa prozapadnom opozicijom kako bi se smenio režim Aleksandra Vučića. Gostujući u Novom danu na N1, Predrag Marsenić iz Novog DSS-a rekao je da „ni Novi DSS, ni POKS, ni Narodna stranka, a delimično i Dveri, ne snose odgovornost“ za to što dogovor nije postignut.

On je rekao da koalicija vodi razgovore o saradnji sa Narodnom strankom, te da će ako oni budu uspešni, desno orjentisana opozicija ići u dve kolone, a ako ne, moguće je da će ih biti i tri.

BONUS VIDEO: Čija se desnica izmakla – saradnja s proevropskom opozicijom kao kamen spoticanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare