Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je događaje na Predsedništvu SNS kad je odlazeća ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović odbila da vodi Ministarstvo informisanja i telekomunikacija. Ona je rekla da je "nekulturno" to što neko iznosi detalje sa sednice naprednjaka u javnost, dodajući da ni ona neće biti u Vladi Srbije po okončanju mandata.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da joj je ovo verovatno poslednji mandat i dodala da je ovo prosrpska vlada u kojoj se nalaze „jaka imena i stručni ljudi“.

Pročitajte još...

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da joj je ovo verovatno poslednji mandat i dodala da je ovo prosrpska vlada u kojoj se nalaze „jaka imena i stručni ljudi“.

Njoj se, kako su ranije naveli naši izvori, nije dopala ideja da preuzme pomenutu funkciju i to je rekla šefu Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

„Druga stvar koja mi je važna je da je SNS, kao okosnica Vlade Srbije, pokazala da nam nisu važne fotelje i da ćemo ustupiti mesta jakih resora, kao što je Ministarstvo rudarstva i energetike, ljudima za koje mislimo da mogu još više da povuku i donesu nove ideje.“

Na pitanje voditeljke da li je ovo antizapadna vlada jer, kako kaže, nema Zorane Mihajlović, a da će Aleksandar Vulin navodno ići na čelo BIA, te time ova „oba rešenja ukazuju na odmicanje od Zapada, jer je Zorana bila navodno zastupnik centara uticaja sa Zapada, a da Vulin sa svojom retorikom neće izazvati oduševljenje SAD-a“. Brnabić je rekla:

„Videla sam i kritike da je ovo proevrospka vlada, kao i da je ovo odustajanje od evropskih integracija i približavanje Rusiji. To govori da smo na srpskom putu“, dodala je mandatarka Brnabić i istakla da o direktoru BIA „o tom potom“.

Upitana da li očekuje odlazak iz stranke ljudi koji nisu reizabrani, Brnabić je rekla da ne zna i dodala da svako pojedinačno mora da odluči o sebi.

„Ja sam ponosan član SNS-a i osećala sam se danas ponosno zato što sam videla stranku, gde su neki bivši ministri izašli i zahvalili se i baviće se dalje stranačkim životom i to je dosta retko. Na kraju krajeva, meni je ovo svakako poslednji mandat i ja ću sa zadovoljstvom da kažem hvala na časti koju ste mi ukazali i biću tu i nastaviću da radim za Srbiju na neki drugi način i kroz neke druge mehanizme“, izjavila je Brnabić.

Mihajlović drži konferenciju

Podsetimo, odlazeća ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović održaće danas u 11 sati konferenciju za medije.

Iz kabineta ministarke stiglo je obaveštenje da će ona održati danas u zgradi Vlade Srbije konferenciju za medije. Pretpostavlja se da će Mihajlović govoriti o razlozima zbog kojih nije deo Vlade Srbije u kojoj je bila od 2012. godine, odnosno od dolaska SNS vlast. Takođe, očekuje se da ona sutra upozna medije i javnost na koji način će biti angažovana u narednom periodu.

Nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke odlučeno je da Zorana Mihajlović neće više biti deo izvršne vlasti, a ko dolazi na njeno mesto pročitajte u posebnoj vesti.

Pored Zorane Mihajlović, Vladu Srbije više neće činiti ni Nebojša Stefanović, kao ni Jadranka Joksimović. Odlazećoj ministarki za evropske integracije je, doduše, ponuđena druga funkcija, ali je ona odbila da promeni resor. Štaviše, zbog ove ponude je došlo do sukoba na sednici Predsedništva SNS između nje i rukovostva stranke.

BONUS VIDEO: Vučić saopštava sastav Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare