Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je jutros u 9 sati, a kako saznaje Nova.rs u jednom trenutku došlo je do rasprave o tome ko će preuzeti Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Aktuelnoj ministarki za evrointegracije Jadranki Joksimović, kako navode naši izvori, ponuđeno je da preuzme Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, ali je ona to odbila.

Pročitajte još...

„Nije joj se dopala ideja preuzme to ministarstvo. Njena reakcija je bila prilično burna“, navode naši sagovornici.

Jadranka Joksimović već osam godina obavlja funkciju ministarke za evrointegracije, a po okončanju izbora u aprilu se govorilo o tome da je neizvesno ostati na istoj poziciji.

Joksimović se najčešće pominjala kao buduća ministarka zadužena za zaštitu životne sredine, ali je se lideru SNS Aleksandru Vučiću činilo da bi ona bila ipak najbolje rešenje za ministarku informisanja i telekomunikacija.

Podstimo, danas se održavaju Predsedništvo i Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) posle kojih će biti odlučeno ko će biti novi ministri u Vladi Srbije. Predsedništvo SNS je počelo  u 9 sati, a predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić najavio je da ćemo do dva ili tri popodne imati sve konkretne informacije o novim ministrima, a prema prethodnim najavama planirana je velika „čistka“, budući da će biti 25 odsto novih lica u Vladi.

Sednica Glavnog odbora SNS počeće u 11 sati, ali će biti zatvorena za javnost zbog čega će građani tek nakon održavanja sastanaka saznati ko su novi (ili stari) ministri u Vladi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare