Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Pevačica Jelena Krsmanović Marjanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, a njen nestanak prijavio je tog dana suprug, sada optuženi, Zoran Marjanović. "Insajder TV" objavio je dva snimka u kojima se čuju telefonski razgovori između Marjanovića i policijskih službenika u kojima prijavljuje nestanak supruge. Policijski službenici tom prilikom nisu želeli da lociraju telefon njegove supruge, a pored činjenice da su mu govorili da je tek prošlo pola sata od kada ju je poslednji put video, dodali su da mora lično da ode u stanicu i prijavi nestanak.

Prema audio-snimcima koje je u emisiji „Slučaj“ objavio „Insader TV“ vidi se da je Marjanović, sada optuženi za ubistvo supruge, prijavio nestanak pevačice u 17.30 sati. Prvi razgovor traje četiri minuta, pola sata nakon nestanka pevačice.

„Halo, dobar dan, ja bih da prijavim nestanak, evo. Ja sam sa ćerkom, ovaj, na nasipu, izašli smo da majka trči, da vežba, ona je otišla da trči i nestala je“, rekao je Marjanović.

„Kako je nestala?“, upitala je policijska službenica.

„Nema je, ovde je već pola sata sa ćerkom tražim na trim stazi, ovde u Borči. Zajedno smo otišli, ja sam sa malom devojčicom ovde, od pet godina“, rekao je Marjanović.

„Pa vratiće se, gospodine, nema je pola sata, nije vas videla pozadi. Vratiće se, pola sata je nema“, rekla je službenica.

Pročitajte još:

„Ovo je ravna staza, nema, niko je nije video, niti bilo šta“, kaže Marjanović.

„Šta mislite da se desilo?“, upitala je službenica.

„Ne znam šta se desila“, rekao je suprug pevačice.

„Je l ima ona telefon?“, upitala ga je službenica.

„Ima i dostupna je, da li možete vi da je locirate?“, upitao je on.

Nakon toga, službenica ga je prebacila na stanicu u Borči. Na telefon se javio policijski službenik.

„Ja bih da prijavim nestanak. Ja sam sa ćerkom ovde. Majka trči ovde po stazi, možda je pre 45 minuta eto krenula da trči. Nema je, tražimo je svugde. Mobilni je kod nje i dostupna je. Možete da je locirate?“, upitao je ponovo Marjanović.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Pa ne možemo mi tako da lociramo“, rekao je službenik.

Pomenuti službenik potom je rekao Marjanoviću da sačeka.

„Sačekajte.. Neki je izgubio mamu na nasipu, mama mu trči na nasipu i neće da mu se javi na telefon“, rekao je policijski službenik kolegi, a što se može čuti na snimku.

Potom, Marjanoviću se javlja novi službenik i on ponovo objašnjava šta se desilo.

„Ja sam sa ćerkiom na nasipu, majka je nestala. Ovde je na Dunavu, prva rampa, mobilni je dostupan, a ne javlja se“, rekao je on.

„Koja prva rampa?“, upitao je službenik.

„Kad se krene prema nasipu, prvo skretanje, od Borče, od crkve. Da niste videli devojku da trči? Da nisi video neku devojku da trči stazom? Nije. Niko je nije video“, rekao je Marjanović, koji se u tom trenutku obraća prolaznicima.

„Možete nekako da proverite? Je l može da se locira nekako“, govorio je Marjanović, dok mu je žena iz policijske stanice rekla da ne mogu da reaguju ako je prošlo tako malo vremena, pa je on prekinuo poziv.

„Ne može“, rekao je službenik, na šta je Marjanović odgovorio: „Dobro“, i prekinuo vezu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potom je u emisiji objavljen još jedan snimak. Reč je o pozivu Marjanovića, koji u istom tvrdi da mu je supruga oteta. To govorio po preporuci svog prijatelja, inače policajca, koji je došao na nasip u Crvenki da mu pomogne.

„Halo, malopre sam zvao u vezi ovog nestanka, da li možete molim vas, dok je dostupan telefon, molim vas reagujte. Ženu je oteo neko verovatno, gospođo molim vas“, rekao je Marjanović.

„Odakle vam to da je oteta?“, upitala je službenica.

„Nestala je, pričao sam sa kolegom iz policije, iz Borče, Boris. On je privatno došao, da li možete molim vas nešto da uradite, izgleda da je oteta. Molim vas, ja sam sa ćerkicom, evo tražimo, molim vas. Marjanović Zoran. Ko je Boki? Ja sam sa ćerkicom, ja i ćerkica i žena, nestala je, ona je išla trim stazom. Možete nešto“, govorio je Zoran.

Zatim se čuje razgovor između policijske službenice i njenog šefa.

„Halo šefe, imam poziv, meni je smešan, ali je i tužan. Na trim staz je sa ženom i ćerkicom, izašao pre pola sata, žena je krenula da trči. Odjedanput je žena nestala, prosto, on je ne vidi nigde, pola sata je prošlo, on prijavljuje njen nestanak. Ima mobilni telefon, na mobilni je dostupna, ali se ne javlja“, rekla je službenica šefu.

„Gde su oni trčali?“, pita staza.

„Trim staza“, kaže ona, a potom se čude da ima trim staza u Krnjači.

„Nek vidi on je l otišla kući, ako nije nek dođe i prijavi nestanak“, rekao je on.

„Halo gospodine, Vidite da nije kući otišla“, govorila mu je žena sa druge strane žice.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

„Nije, svi smo od kući krenuli, ona je ovde negde“, kazao je.

„Gospodine, morate lično da dođete da podnesete kući. Vidite da nije kući“, rekla je ona.

„Sačekajte da se konsultujem sa načelnikom“, rekla mu je žena u policiji.

„Ako prođe 24 sata prijavite slučaj, vidite da nije kod kuće, pa ako je i dalje nema onda ćemo videti“; dobio je odgovor Zoran, pa se zahvalio i prekinuo vezu.

Marjanović je, podsećanja radi, na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike. Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

BONUS video:Dolazak Zorana Marjanovića u Palatu pravde 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare