Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, E-Stock/Nenad Milošervić

Slučaj potrage za nestalom Beograđankom Anom Volš (39), za čije je ubistvo nedavno optužen suprug Brajan Volš (46), nesumnjivo je podsetio javnost na slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović, za koje je prošle godine osuđen na 40 godina robije njen muž Zoran Marjanović. Oba zločina potresla su javnost u Srbiji, a pojedine okolnosti specifične su za oba predmeta.

Gotovo na identičan način, nestanak jedne žene, pre sedam godina, bio je uvod u rasvetljavanje stravičnog zločina zbog kojeg je prošle godine osuđen Zoran Marjanović.

Skoro da ne postoji medij u Srbiji i regionu koji pomno, iz dana u dan, nije pratio istragu zločina u Borči 2016. godine.

Nestanak

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović počelo je njenim nestankom. Baš kao u slučaju Ane Volš.

Marjanović je kobnog dana prijavio nestanak pevačice, a potraga za njom krenula je tek nekoliko sati kasnije. I u slučaju Ane Volš čekalo se za potragom.

Foto: Privatna arhiva

Doduše, u slučaju Beograđanke iz Masačusetsa, potraga je krenula čak nekoliko dana kasnije, čime je ubica stvorio značajnu prednost u odnosu na istražitelje.

I Brajan Volš i Zoran Marjanović, u danima potrage odnosno pronalaska tela, tugovali su zbog svojih supruga. Marjanović je gotovo svakodnevno davao izjave za medije, govoreći da ne može da poveruje da je neko učinio tako gnusan čin.

Nelogične izjave supruge

U oba slučaja, od samog početka, oči istražitelja i javnosti bile su usmerene na muževe – Zorana i Brajana. Zbog niza čudnih okolnosti, među kojima prednjače čudne izjave koje su davali, odmah je sumnja pala na njih.

Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Dok je Volš lagao istražitelje o kretanju u danima nestanka supruge, kod Marjanovića je čudno da je suprugu izgubio iz vida u samo nekoliko minuta i to na ravno terenu po kom je trčala u Crvenki i Borči.

Govorio je da se samo u jednom trenutku okrenuo i više nije više nije video suprugu.

Hladno oružje

Pretpostavlja se da je Ana Volš, poput pevačice, ubijena hladnim oružjem. Jelena Marjanović ubijena je tupim predmetom, sa nekoliko udaraca u glavu koji su bili smrtonosni.

jelena marjanovic
Foto: Facebook

Njeno telo pronađeno je u kanalu nasipa, nedaleko od mesta na kom je trčala. Oružje kojim je zločin izvršen, do danas nije pronađeno.

Sa druge strane, u slučaju Volš zasad nije pronađeno oružje kojim je optuženi Brajan eventualno počinio zločin za koji ga tereti američko tužilaštvo. Ujedno, nije pronađeno ni Anino telo.

Pročitajte još:

Ipak, fraze koje je pretraživao u danima nakon nestanka supruge nesumnjivo pokazuju da je zločin najverovatnije izvršen hladnim oružjem.

Motiv ljubomora?

O motivima zločina, u oba slučaja, i dalje se spekuliše, a ljubomora se i u jednom i u drugom pominje kao okidač. Rođači i prijatelji nestale Ane u više navrata su govorili da Beograđanka više nije mogla da izdrži i da je planirala da ostavi Brajana i povede decu sa sobom.

Sa druge strane, svedoci su u slučaju Marjanović ispričali da se Jelena žalila na odnose u kući, kao i da više ne može da izdrži.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

Decu koristili kao adute

I Marjanović i Volš su svoju decu koristili kao adute u nameri da skinu krivice sa sebe. Marjanović je tvrdio da je kobnog dana sve vreme bio na nasipu sa maloletnim ćerkom, te da nije bilo moguće da izvrši zločin.

Sa druge strane, Brajan je u danima nakon nestanka supruge tvrdio da je decu vodio na sladoled, što se ispostavilo kao laž, a onda je učinio nešto još gore. Naime, on je morbidne fraze poput toga kako se rešiti tela pretraživao na internetu putem sinovljevog ajpeda.

Pretpostavlja se da je mislio da istražitelji neće proveravati uređaje dece.

Podsetimo, Brajan Volš je tokom jučerašnjeg dana optužen za ubistvo supruge Ane. Telo Beograđanke i dalje nije pronađeno, a sumnja da se da je Brajan suprugu ubio u podrumu kuće, a potom raskomadao leš i bacio.

BONUS VIDEO: Presude u dugogodišnjim procesim. Zoran Marjanović kriv, Katarina Rebrača oslobođena