Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Vrtić "Maslačak", koji se nalazi u beogradskom naselju Mirijevo, obijen je tokom minule noći, a lopovi, osim što su ukrali tehniku, za sobom su ostavili potpuni haos - zatečeni su tragovi piva i cigareta. Pomenuti vrtić se više puta dosad nalazio na meti lopova.

„Oni su tamo pili pivo, povraćali, urinirali“, ispričao je za Nova.rs jedan od roditelja, čije dete ide u pomenuti vrtić.

Rad policije je trenutno u toku i radi se na pronalasku počinioca.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Iako su pojedini roditelji ispričali da nisu na vreme obavešteni od strane vaspitača o pljački, portal Nova.rs imao je uvid u obaveštenje koje je vrtić poslao još jutros roditeljima putem Vajber grupa.

„Poštovani roditelji, vrtić je obijen, uviđaj je u toku. Ako ste u mogućnosti bili bi dobro da dete ne dovedete u vrtić“, navodi se u obaveštenju.

Pročitajte još:

Sa druge strane, ovo nije prvi put da se vrtić nalazi na meti lopova. Naime, 2018. godine su takođe lopovi upali u vrtić, a tada je, takođe, ukradena samo tehnika – televizoru, dvd, mini-linije.. Kako su tada istakli roditelji, nakon pljačke ponovo se skupljao novac za opremu, a još tada se tvrdilo da je vrtić na meti napada lopova odranije.

Pojedini roditelji ističu da će i sada najverovatnije biti takva situacija.

„Uprava i dalje ne radi ništa po pitanju bezbednosti, kamere i alarm još uvek nemamo, a svaki put bude odnesena komplet tehnika – televizori, kasetofoni, dvd plejeri – koje onda roditelji iznova kupuju. U pitanju je državni vrtić, država nikada nije opremila prostorije ovom vrstom opreme“, ispričala je ranije za naš portal Ana Danilov, majka deteta koje ide u vrtić Maslačak.

Zbog toga su neki od njih pokrenuli i peticiju, i žele da se uvede video-nadzor i obezbeđenje.

Bez odgovora

Portal Nova.rs kontaktirao je vrtić povodom pljačke, ali su nas oni preusmerili na Predškolsku ustanovu Zvezdara. Uputili smo im pitanja, ali smo ponovo preusmereni – na Grad Beograd. Do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

BONUS VIDEO: Uhapšen osumnjičeni za seriju razbojništava u Rakovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar