Foto: Shutterstock, Privatna rhiva

Vrtić "Maslačak", koji se nalazi u Mirijevu, opljačkan je tokom minule noći, a lopovi su za sobom ostavili kompletan haos - vrtić je demoliran, zatečeni su tragovi alkohola i cigareta, a roditeljima je jutros stigla preporuka da ne dovode decu. Kako saznajemo, nije prvi put da se ova predškolska ustanova nađe na meti napada pljačkaša.

Rad policije je trenutno u toku, radi se na pronalasku počinioca, potvrđeno je nezvanično za portal Nova.rs.

„Uprava i dalje ne radi ništa po pitanju bezbednosti, kamere i alarm još uvek nemamo, a svaki put bude odnesena komplet tehnika – televizori, kasetofoni, dvd plejeri – koje onda roditelji iznova kupuju. U pitanju je državni vrtić, država nikada nije opremila prostorije ovom vrstom opreme“, ispričala je Ana Danilov, majka deteta koje ide u vrtić Maslačak.

Pročitajte još:

Kako tvrdi naša sagovornica, roditeljima su stigle poruke u Viber grupu, preporuka da ne dovode dete u vrtić danas.

„Ovo mora ići u medije, postaje stvarno skandalozno. Pljačkaši su pušili i pijančili u dečijim prostorijama, vrtić je neupotrebljiv od jutros, po stolovima su pivske flaše i pepeo cigareta. Oni su tu boravili satima, sigurni da ih niko neće dirati. Da je prvi put pa da poverujemo da je slučajnost“, ispričala je Ana Danilov.

Uviđaj je završen, a kako tvrde roditelji, Uprava vrtića nije prisustvovala uviđaju, to jest uopšte se nije pojavila.

Foto:privatna arhiva

Oprema koja je ukradena, tvrdi naša sagovornica, je plaćena od strane roditelja, a nije inventar vrtića. Naime, svu tehniku kupuju roditelji, jer vrtić navodi kako ne mogu od Opštine da dobiju potrebna sredstva.

„Nijedan drugi vrtić u Mirijevu nije nikad opljačkan, a uprava vrtića i dalje ne radi ništa po pitanju nabavke nadzornih kamera i alarma… Da ne govorimo o bezbednosti dece, suvislo je… Neko se ugrađuje od ovih pljački, čim se toliko izbegava pojačavanje bezbednosti, i to je zaista postalo toliko očigledno da nemamo kud“, ispričala je majka Ana Danilov.

Prema pisanju medija, vrtić je opljačkan i 2018. godine. Tada je takođe ukradena samo tehnika – televizoru, dvd, mini-linije.. Kako su tada istakli roditelji, nakon pljačke ponovo se skupljao novac za opremu, a još tada se tvrdilo da je vrtić na meti napada lopova odranije.

Portal Nova.rs kontaktirao je upravo vrtića, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

BONUS VIDEO: Uhapšen osumnjičeni za seriju razbojništava u Rakovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare