Foto:MUP Srbije, Nova.rs, Shutterstock

Aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u Zrenjaninu Bojan Mirč, koji je javnosti postao poznat nakon što je lomio transparente sugrađanima koji su protestovali zbog decenijama neispravne vode, uhapšen je pre nekoliko dana u ovom gradu. Prema nezvaničnim informacijama Nova.rs, Mirč je uhapšen zbog posedovanja oko 15 kilograma marihuana.

“Uhapšeni je inače imao dosije i pre ovoga, ali to nije smetalo SNS da ga primi u svoje redove i da ga čak i uhlebe u javnom preduzeću kojim upravlja inače stranka”, kaže naš izvor.

Pročitajte još:

Mirč je svojevremeno i sam bio pripadnik policije, odakle je otpušten. Ubrzo nakon toga postaje član stranke i dobija posao u javnom preduzeću Deponija, gde dobija poziciju šefa.

Mada je zrenjaninskoj javnosti poznat i od ranije zbog poslova sa narkoticima, Mirč je široj javnosti postao poznat prošlog avgusta, kada je snimljen kako napada demonstrante.

Tokom koncerta u centru grada tokom manifestacije Dani piva, nekoliko desetina aktivista je došlo sa transparentima izražavajući nezadovoljstvo što ovaj grad već 18 godina nema ispravnu vodu za piće.

Njima su u jedno momentu prošla trojica muškaraca u civilu i nasilno im oteli transparente koje su zatim lomili. Ceo incident je snimljen, a ubrzo je ustanovljeno da je predvodnik nasilnika upravio bio Bojan Mirč.

BONUS VIDEO: Prvi snimci sa mesta nesreće u Kragujevcu

Komentari

Svi komentari (10)