Foto: Jadran Lazić

Izložba slavnog fotografa Jadrana Lazića u galeriji Arte, koja je trebalo da bude završena danas, produžena je do 5. oktobra zbog velikog interesovanja publike, saopšteno je iz ove galerije.

Od kada je otvorena postavka u koju su uvršćene fotografije slavnih ličnosti koje je tokom pet decenija ovekovečio Jadran Lazić svojim fotoaparatom, privlači veliku pažnju Beograđana, pa će moći da se pogleda do utorka u galeriji Arte na Andrićevom vencu.

Jadran Lazić, splitski fotograf koji je svojom kamerom zabeležio najveće zvezde druge polovine 20. veka, kao i brojne istorijski važne trenutke, proslavlja pola veka uzbudljive karijere, tokom koje je radio u Hrvatskoj, Srbiji, Parizu, Americi…

– Celo leto sam posvetio svom velikom jubileju i promociji knjige „Jadran Lazić: 50 godina fotografije“. Ova izložba u Beogradu je osma po redu i jako se radujem činjenici da je zaista toliko posećena, jer Beograd u mom životu zauzima posebno mesto – reči su fotografa koji je nekoliko godina radio u Beogradu i odavde išao da slika prelomne istorijske trenutke, od Abua Abasa, preko sahrane Leonida Brežnjeva, do rata na Bliskom istoku. 

Izložba „Jadran Lazić: 50 godina fotografije“ donosi više od 70 radova i predstavlja veliko, luksuzno izdanje – monografiju u dva toma, na 900 stranica, koja sadrži mnoge fotografije slavnih ličnosti koje nikada ranije nisu objavljivane. 

Jadran Lazić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na postavci se mogu videti portreti najvećih holivudskih zvezda, od Šarlote Rempling i Marlona Branda, do Fej Danavej i Džodi Foster, ali Jadran je iz svoje arhive otkrio i nekoliko značajnih fotografija proslavljenih jugoslovenskih imena, kao što su Beba Lončar, Boris Dvornik, Tereza Kesovija, Milan Štrljić, Tanja Bošković, Lordan Zafranović…

Bonus video:

Fotograf u društvu svetskih zvezda