Foto: Promo

Dodelom nagrada najboljima i ekskluzivnom premijerom trejlera za novi domaći film "Što se bore misli moje" sutra će svečano biti zatvoren Dunav film fest u Smederevu, saopštili su organizatori.

Ko će biti laureati nagrada 6. po redu festivala u Smederevu – i to za najbolji film, scenario, režiju i glumu, saopštiće sutra uveče žiri, kojeg čine Iveta Ivanova, glumica i rediteljka iz Bugarske, Jelena Mihajlović, glumica i Zoran Amar, reditelj.

A publika Dunav film festa imaće priliku da vidi ekskluzivno i trejler za film „Što se bore misli moje“ Milorada Milinkovića, koji će i zatvoriti ovu smotru.

Novo Milinkovićevo ostvarenje donosi priču o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su prethodili tragičnom činu. U godini kada se obeležava tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila pred publiku uskoro stiže uzbudljiv istorijski, politički triler, po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Scena iz filma Foto: Promo

– Ima stvari koje nisu poznate i nikada se neće ni saznati. Što se tiče poznatih stvari, apsolutno smo se držali istorijskih činjenica, a što se tiče nekih momenata koji nisu rasvetljeni, predstavili smo ih onako kako mislimo da su se odigrali. U tom smislu nismo se igrali, sve je tako moglo da se dogodi – reči su Milinkovića, čije novo ostvarenje nije samo politički triler, već i ljubavna priča između kneza Mihaila i mlade verenice Katarine Konstantinović.

Scena iz filma Foto: Promo

Kneza Mihaila Obrenovića igra Dragan Mićanović, a u glumačkoj podeli su i Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Zoran Cvijanović, Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić…

Film će moći da se pogleda u bioskopima od 21. septembra.

Bonus video: Smederevo raj za ljubitelje filma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar