Orijana Peper
Orijana Peper Foto: Tristan Pepper / SWNS / SWNS / Profimedia

Žena pilot komercijalne avio-kompanije, koja je radila kao pripravnik, umrla je nakon što ju je ujeo komarac. Ona je naime, dobile infekciju koja joj se proširila na mozak, utvrđeno je istragom.

Orijana Peper (21) iz Buri Sent Edmundsa u Safolku, položila je teorijske ispite na programu na Oksfordu i otišla je u Belgiju.

U Antverpentu ju je ujeo komarac za čelo, za desno oko, koje je potom izgledalo natečeno i zaraženo. Ona je 7. jula 2021. godine završila u bolnici i prepisani su joj antibiotici. Dva dana kasnije, njen dečko Džejms Hol ju je odvezao nazad u bolnicu nakon što se srušila. Umrla je bolnici tri dana kasnije 12. jula 2021. godine.

Mrtvozornik Najdžel Persli rekao je da je Peper umrla od „ozbiljne infekcije izazane ujedom insekta u čelo“. Njen medicinski uzrok smrti zabeležen je kao septička embolija u mozgu, što predstavlja opstrukciju krvih sudova, uz infekciju bakterijom stafilokokus aureus.

„Infekcija je ušla u Orijaninu kožu nakon uboda insekta. Potom je otišla u karotidnu arteriju vrata i dovela je do septičkih embolija u njenom mozgu“, rekao je on.

Obraćajući se roditeljima preminule devojke, koji su prisustvovali istrazi, mrtvozornik je rekao da nikada ranije nije video takav slučaj.

„To je samo jedna od onih stvari koje su tako nesrećna tragedija za mladu damu koja je očigledno imala divnu karijeru i život pred sobom“, rekao je.

Otac preminule devojke je je rekao da njegova ćerka ništa više nije volela nego da leti sa svojim tatom i bratom Oliverom, kojije takođe pilot.

Rekao je da je njegova ćerka opisala letenje kao zanimanje „kada imaš kancelariju među oblacima“.

„Upoznala je nekog koga je volela, obučavala se za komerijalnog pilota i ispunjavala je svoje snove“, rekao je on.

Dečko preminule Orijane, Džejms Hol, koji ju je sreo u Finiksu u Arizoni, gde je dobila dozvolu za pilota, rekao je da su više puta bili ugrizeni bez ikakvih reakcija pre nego što su stigli u Antverpen 20. maja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Meštani su nas uverili da je to normalno za ovu područje i doba godine“, rekao je on.

Ali, kasnije je Peper reagovala na ujed, pa joj se stanje značajno pogoršalo.

Otok na mestu ujeda izgledao je sve lošije, a onda je 9. jula bila u delirijumu i imala je poteškoće da priča. Hol ju je odvezao u hitnu pomoć. Peper je preminula u bolnici, a roditelji su bili pored njenog kreveta.

Njena majka je rekla da su u znak sećanja na nju uspostavili malu stipendiju kako bi podstakli druge žene pilote da uđu u ovu profesiju.

„To je pozitivna stvar iz njenog života“, rekla je.

BONUS VIDEO: Policija rešetala Afroamerikanca sa 60 metaka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare