Viktor Olevič Foto: Printscreen/Twitter/Anton Gerashchenko

Politički analitičar Viktor Olevič nedavno je na ruskoj državnoj televiziji priznao da veruje da su napori Kremlja u Ukrajini „potpuno propali“ i da nije postojao rezervni plan na koji bi snage Moskve mogle da se oslone.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je u petak snimak snimka, koji je do sada pregledan skoro 90.000 puta, piše Jutarnji list.

U tok šou na ruskoj državnoj televiziji Olevič je rekao da je pokušaj Rusije da brzo uspostavi kontrolu nad Ukrajinom bio neuspešan.

„Ako je naša obaveštajna služba toliko efikasna, zašto je onda plan specijalne vojne operacije potpuno propao? A plan B uopšte nije postojao. Da li to znači da je naša inteligencija efikasna ili veoma neefikasna“, upitao je analitičar.

Olevič je i ranije izražavao zabrinutost zbog pristupa Rusije ratu. U decembru je na televizijskom panelu rekao da Rusija ne može da zaustavi ukrajinske napade. Ostali panelisti nisu bili saglasni sa njim, ali je Olevič ostao pri svom stavu. Otprilike mesec dana kasnije, ponovo se pojavio na ruskoj državnoj televiziji i rekao da Moskva ne beleži značajan napredak u ratu.

Pročitajte još:

U najnovijem snimku TV voditelj pokušava da prekine Oleviča, koji nastavlja sa svojim izjavama.

„Pitam se šta ćemo sledeće čuti“, tvitovao je Geraščenko uz video.

Njegovi brojni sledbenici su odgovorili da očekuju da će Olevič postati meta Kremlja zbog izjava.

BONUS VIDEO Milanović: Anektirali smo Kosovo, mi i međunarodna zajednica smo ga oteli od Srbije