Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Advokat koji zastupa tinejdžera u šokantnom slučaju, u kom je voditelj BBC-ja navodno mladiću platio 40.000 evra za seksualno eksplicitne fotografije, osporio je optužbe protiv voditelja i rekao da način na koji je majka tinejdžera prikazala slučaj "nije istinit".

Njihov advokat napisao je pismo BBC-ju u kojem sumnja u tu priču.

Tinejdžer je navodno u petak poslao demanti tabloidu „Sun“, koji je i objavio šokantne informacije, rekavši da je priča „potpuno pogrešna i da u njoj nema istine“.

“’Neprimereni članak’ je ipak objavljen. Da ne bi bilo sumnje, ništa se neprikladno ili nezakonito nije dogodilo između našeg klijenta i zvezde BBC-ja, a optužbe objavljene u novinama Sun su ‘smeće'“, navodi se u pismu advokata.

BBC kaže da je predstavnik „Sun-a“ odgovorio rekavši da je „objavio priču o dva vrlo zabrinuta roditelja koji su se žalili BBC-ju na ponašanje voditelja zbog dobrobiti njihovog deteta“.

List „Sun“ tvrdi i da BBC „nije reagovao na tužbu“.

„Videli smo dokaze koji potkrepljuju njihovu zabrinutost. Sada je na BBC-ju da pravilno istraži slučaj“, navodi se.

Podsetimo, neimenovani voditelj BBC-a u centru je skandala, jer je otkriveno da je jednom tinejdžeru platio oko 40.000 evra u zamenu za eksplicitne fotografije. BBC je u izjavi za javnost potvrdio da je suspendovao muškog člana osoblja, ali nije otkrio identitet zaposlenog. Prva saznanja o ovom skadnalu, obajvio je londonski list „The Sun“.

***

BONUS VIDEO: Aleksandar Kocić: Da li je cenzura stigla i na BBC?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar