Foto: Matt Beauchamp/Shutterstock; Shutterstock

Londonska policija je danas navela da još ne istražuje zvezdu BBC-ja koja je navodno platila 40.000 evra tinejdžeru za seksualno eksplicitne fotografije.

Detektivi  su o slučaju razgovarali sa šefovima korporacije na današnjem onlajn sastanku umesto da lično idu u prostorije BBC-ja.

BBC je konačno suspendovao neimenovanog emitera skoro dva meseca nakon što je porodica navodne žrtve prvi put uložila žalbu.

Neimenovana zvezda ove medijske kuće optužena je da je platila desetine hiljada funti navodnoj žrtvi kada je imala 17 godina i poslala joj novac kojim je tinejdžer finansirao zavisnost od krek kokaina.

Nakon današnjeg virtualnog sastanka, Metropolitanska policija je saopštila da preduzima dalje istrage nakon susreta s BBC-jem o navodima da je neimenovani voditelj platio tinejdžeru za seksualno eksplicitne slike, ali je dodala da trenutno nema istrage dok ‘utvrđuje da li postoje dokazi o počinjenom krivičnom delu’.

Jedan stariji novinar BBC-ja rekao je za Dejli mejl: „Svi smo zaista zabrinuti zbog ovog nereda. Očigledno je da svi znaju ko je voditelj“, ali je dodao: „Dotični voditelji je jako naklonjen menadžmentu. Svi smo toliko bolesni i umorni da ovi ljudi štite svog prijatelja na račun integriteta BBC-ja“.

Produkcijsko osoblje korporacije na televiziji i radiju ostavlja prostor u svojim rasporedima u slučaju da se optuženi voditelj imenuje, tvrde izvori.

Podsetimo, neimenovani voditelj BBC-a u centru je skandala, jer je otkriveno da je jednom tinejdžeru platio oko 40.000 evra u zamenu za eksplicitne fotografije. BBC je u izjavi za javnost potvrdio da je suspendovao muškog člana osoblja, ali nije otkrio identitet zaposlenog. Prva saznanja o ovom skadnalu, obajvio je londonski list „The Sun“.

***

BONUS VIDEO: Ispraćaj kraljice Elizabete iz prvog reda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar