BBC
BBC Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

BBC je saopštio da je suspendovan neimenovani voditelj koji je navodno platio hiljade funti tinejdžeru u zamenu za eksplicitne fotografije.

„BBC ozbiljno shvata sve optužbe i imamo snažne interne procese da se proaktivno bavimo takvim optužbama. Ovo je složen splet okolnosti i BBC radi što je brže moguće na utvrđivanju činjenica“, navodi se u saopštenju BBC-a.

Kako se dalje ističe, kompanija je za određeno ponašanje jednog voditelja saznala u maju, dok su u četvrtak iznete optužbe „drugačije prirode“, nakon čega je BBC započeo istragu.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Voditelj muškog pola, koji neće biti imenovan, sada je suspendovan.

Podsetimo, jedan voditelj BBC-a optužen je da je plaćao tinejdžeru za seksualno eksplicitne fotografije, o čemu će danas u vladi Velike Britanije biti održan hitan sastanak s generalnim direktorom britanskog javnog servisa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Navodno je voditelj, čiji identitet još nije otkriven, platio tinejdžeru 35.000 funti (oko 40.000 evra) za eksplicitne fotografije u periodu od poslednje tri godine, a londonski list „San“ koji je prvi objavio saznanja o tome, tvrdi da je ta mlada osoba imala 17 godina kada je voditelj počeo da ga plaća.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar