Šarlin od Monaka Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER / POOL

Princeza Šarlin od Monaka rekla je da se oseća "mnogo bolje" nego poslednjih godina, posle duge borbe sa lošim zdravljem.

Olimpijska plivačica (44) provela je skoro godinu dana na lečenju daleko od mediteranske kneževine u svojoj rodnoj Južnoj Africi.

Zatim se prijavila na kliniku u Švajcarskoj, što je dovelo do straha da će joj biti teško da se vrati u kraljevski život sa svojim 64-godišnjim suprugom, princom Albertom.

Sada je odlučila da progovori za medije o svom zdravlju, porodici i mužu.

Princeza Šarlin i princ Albert
Princeza Šarlin i princ Albert Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD

Tokom obraćanja u porodičnoj sobi Prinčeve palate, Šarlin je bila okružena slikom princeze Grejs i njenih mladih blizanaca, princa Žaka i princeze Gabrijele.

Princeza je za lokalni list Monako Matin rekla da se oseća „mnogo bolje“ nego poslednjih godina.

Otkrivši da ima „manje bola i mnogo više energije“, rekla je da „nastavlja da se oporavlja, da ponovo uspostavi ravnotežu“.

Dodala je: „Moja porodica i oni koje volim su moja stena. Približavam se budućnosti, korak po korak, dan po dan“.

Princ Albert i princeza Šarlin od Monaka Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Bilo je izveštaja o razdoru između princa i princeze još od početka njihovog braka 2011. godine.

U to vreme francuski mediji su Šarlin nazvali ‘odbeglom nevestom’ nakon što je navodno pokušala da pobegne pre venčanja, ali su izveštaji uvek demantovani.

Ugledni kraljevski stručnjak Stefan Bern je među onima koji su spekulisali da se Šarlinino zdravlje često koristi da se prikriju problemi u vezi.

Alberta je u decembru 2020. tužilo navodno vanbračno dete, a ubrzo potom je Šarlin obrijala pola glave u stilu pank rokera. Postojale su optužbe da je Albert imao dete sa neimenovanom Brazilkom u vreme kada su on i Šarlin već bili u vezi.

Princeza Šarlin i Albert od Monaka Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Žena je rekla da je princa upoznala u noćnom klubu u Rio de Žaneiru 2004. godine i da je njihova ćerka, koja je sada 16-godišnja brazilska učenica, poslala rukom pisanu poruku Albertu.

Zauzvrat, Albertov pravni tim je te optužbe označio kao „prevaru i nikada nisu izašli na sud – što je podstaklo spekulacije da je slučaj rešen privatno.

Princ je priznao da je postao otac još dvoje dece van braka – Džazmin Grejs Grimaldi, koja sada ima 30 godina i rezultat je Albertove afere sa američkim agentom za nekretnine, i Aleksandra Kosta (18), čija je majka bivša stjuardesa iz Toga.

Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka sa decom
Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka sa decom Foto: Olivier Huitel / Pool Monaco / Bestimage / Profimedia

Oba deteta su isključena sa linije nasleđa Monaka u zamenu za finansijska poravnanja.

Šarlin se prvi put razbolela u Južnoj Africi u maju 2021. godine, tokom desetodnevne posete.

PROČITAJTE JOŠ:

Komplikacije nakon operacije sinusa dovele su do toga da je u rodnoj zemlji ostala 10 meseci, a od tada se šuška o stanju njenog braka.

Vodeći francuski mediji su tvrdili da je Albert potpisao ‘ultra-poverljivi ugovor’ da svojoj supruzi plaća više od 10 miliona funti godišnje da ispuni svoje kraljevske dužnosti.

Vratila se u Monako u novembru, ali je tamo bila nekoliko dana pre nego što je otišla u švajcarsku ustanovu za lečenje. Tačna priroda njenog stanja nije objavljena u javnosti, ali je Albert rekao da je „iscrpljena“.

Fotografije njihovog ponovnog okupljanja su francuski mediji dočekali sa velikom dozom skepticizma.

Princ Albert rekao je da su ga „povredile opake glasine“ koje su se širile o njegovom braku nakon odsustva njegove supruge i rekao da je „najlepše“ što je ponovo sa njim.

Kraljevska palata je u martu saopštila da se Šarlin vratila i da će se postepeno ponovo uvesti u javni život.

Poslednjih nedelja imala je nekoliko javnih pojavljivanja sa svojim mužem i decom, uključujući posetu Norveškoj i odlazak u Formulu 1.

BONUS VIDEO: Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar