Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka sa decom
Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka sa decom Foto: Olivier Huitel / Pool Monaco / Bestimage / Profimedia

Princ Albert od Monaka potpisao je poverlijv ugovor u kom se navodi da pristaje da svojoj supruzi princezi Šarlin plaća više od 11,7 miliona evra godišnje kako bi ona ispunjavala svoje kraljevske dužnosti, sve u cilju izbegavanja razvoda.

Vodeći francuski mediji objavili su da 64-godišnji vladar mediteranske kneževine čini sve što je moguće da princezu Šarlin (44) zadrži uz sebe na javnim događajima.

Njen povratak u javnost je usledio nakon dugog perioda bolesti koji je provela u svojoj rodnoj Južnoj Africi, a zatim i višemesečno lečenje u Švajcarskoj. Glavni francuski mediji rekli su da su svi kraljevski posmatrači pozdravili Šarlinino iznenandno pojavljivanje tokom vikenda, prenosi Dejli mejl.

Princeza Šarlin
Princeza Šarlin Foto: POOL MONACO / Sipa Press / Profimedia

„Ali princeza se nije vratila za malu cenu. Njen muž je morao da potpiše ulta-poverljiv ugovor“, objavio je časopis Voici.

U uslovima koji su navedeni u ugovoru ističe se da Albert plaća Šarlin skoro 12 miliona evra godišnje. Slična otkrića su objavili i drugi mediji u Francuskoj uz navođenje da je princeza dobila basnoslovnu sumu kako bi se pojavljivanja uz Alberta na javnim događajima.

Princeza Šarlin Princess Charlene of Monaco
Princeza Šarlin Foto: Frederic DIDES / Sipa Press / Profimedia

Događaji na kojima bi Šarlin za sada trebala da se pojavili su Velika nagrada Formule 1 i dobrotvorni bal Rous. Kraljevska palata u Monte Karlu odbila je da razgovara o finansijskim aranžmanima, a kneževina plaća preko 40 miliona evra godišnje za pokrivanje tekućih troškova te institucije.

Međutim, članovi kraljevske porodice nisu plaćeni službenici, što znači da bi Šarlin morala da se osloni na Alberta – koji je milijarder – da joj da novac. Kraljevski insajder iz Monte Karla je rekao da princeza uživa ogromne pogodnosti ali da novac nije zagarantovan.

Princeza Šarlin i princ Albert
Princeza Šarlin i princ Albert Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD

„Prošla je kroz veoma težak period tako da bi bilo logično da Šarlin pokuša da obezbedi sopstveni prihod“, rekao je.

Šarlin i njen suprug su se pojavili sa svojom decom, blizancima Žakom i Gabrijelom, na ragbi turniru ovog vikenda. Princeza Šarlin se pridružila ostatku porodice na Monako E-Priksu prošle nedelje.

Princeza Šarlin od Monaka
Princeza Šarlin od Monaka Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Šarlin i Albert su retko viđani zajedno dok je ona boravila 10 meseci u Južnoj Africi. Ona je tada imala infekciju sinusa i nije mogla da putuje. Šarlin se vratila u Monako prošlog novembra, ali je potom otišla u Švajcarsku da se leči od onoga što je palata nazvala „dubokim opštim umorom“. Bilo je izveštaja o razdoru između princa i princeze još od njihovog venčanja 2011. godine.

Ugledni kraljevski stručnjak Stefan Bern je među onima koji su spekulisali da se Šarlinino zdravlje često koristi da se prikriju problemi u vezi između nje i Alberta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Palata je morala da priziva princezu koja često pati, da je građanima Monaka teško da poveruju u to“, rekao je.

Šarlin je prošlog januara rekla za jedan francuski medij: „Kada moj muž ima problema, on mi priča o tome“.

Istakla je da mu onda kaže da je bez obzira na sve, hiljadu posto uz njega.

„Stajaću uz tebe šta god da radiš, u dobrim ili lošim vremenima“, istakla je ona.

BONUS VIDEO: Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News