Foto: Printscreen/YouTube

Društvenim mrežama širi se snimak na kojem se vidi kako trupe ruskog predsednika Vladimira Putina gađaju ukrajinske ciljeve granatama na kojima piše "Za Dariju Duginu" - ćerku putinovog saveznika Aleksandra Dugina, koja je nedavno nastradala u atentatu iza kog, kako tvrdi FSB, stoje službe Kijeva.

Na snimcima je prikazano kako ruske snage iz bataljona Sparta u istočnoj Ukrajini kako pišu „Za Dariju Duginu“, „R.I.P. Darija Duginu“ i „R.I.P. devojko, osvetićemo te“ na granatama.

Zatim se vidi kako vojnici ispaljuju „potpisanu“ municiju prema ukrajinskim snagama.

„Za Darju Duginu – pali“, čuje se kako jedan od ruskih vojnika govori neposredno pre lansiranja rakete, piše Dejli Mejl.

Drugi vojnik dodaje ta je to ono na šta su upozoravali drugu stranu.

„Nacisti će morati dugo da slušaju Darjino ime dok poruke naših momaka lete prema njima. Bićete kažnjeni za ovaj zločin, dragi komšije“, poručuje drugi vojnik.

Podsetimo, ruske vlasti su za atentat optužile Ukrajinku Nataliju Vovk za koju su rekli da je špijun, i tvrde da se ona ušunjala u Rusiju – dovodeći sa sobom svoju 12-godišnju ćerku – i pratila Duginu nedeljama pre nego što je aktivirala smrtonosnu auto-bombu i pobegla u Estoniju.

Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

FSB je takođe objavio fotografiju njenog pasoša. Međutim, estonski ministar spoljnih poslova Urmas Reinsalu odbacio je tvrdnje rekavši da su one deo Putinove propagande.

„Smatramo ovo kao jedan primer provokacije u veoma dugom nizu provokacija Ruske Federacije i nemamo više šta da kažemo o tome u ovom trenutku“, rekao je ministar i dodao da Rusija nije tražila izručenje Vovkove.

Podsetimo, Dugina je nastradala prošle subote uveče je njen automobil eksplodirao u večernjim časovima.

Pročitajte još:

Dugina je sa ocem Aleksandrom Duginom, dugogodišnjim savetnikom Vladimira Putina koji je stekao nadimke „Putinov mozak“ i „Putinov Raspućin“, te večeri prisustvovala književnoj u blizini Moskve.

Iako je planirano da se zajedno vrate u rusku prestonicu, Dugin je u zadnjem trenutku odlučio da krene drugim kolima. Mnogi su spekulisali da je prava meta atentata bio upravo on, ali to istragom još uvek nije potvrđeno.

Kremlj je odmah optužio Ukrajinu za ubistvo Dugine, ali je kabinet ukrajinskog predsednika demantovao ove navode, kao i optužbe FSB-a koje su usledile u danima nakon ubistva.

BONUS VIDEO U Beogradu osvanuo mural Darji Duginoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare